Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Districten Heerlen en Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 18-02-2001

Persberichten Districten Heerlen en Kerkrade

Zondag 18 februari

District Heerlen

Heerlen; spoor van vernielingen
Door diverse onverlaten werd in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernielingen aan auto(s getrokken in de Heerlense wijk Heerlerbaan.
Op de Palestinastraat. Oogstweg, Vullingsweg en omgeving raakte een groot aantal voertuigen beschadigd.
Van de auto)s werden ruiten vernield, spiegels afgebroken en diverse voertuigen werden flink met een scherp voorwerp bekrast. Tot op dit moment werd er door zestien gedupeerden aangifte gedaan bij de politie.

Heerlen; met geweld van beurs beroofd
Een 59-jarige inwoonster van Heerlen werd op Mariabad in haar woonplaats door een onbekende man van haar beurs met daarin een onbekend geldbedrag beroofd.
Het slachtoffer wilde omstreeks 20.30 uur de central toegangshal van het flatgebouw betreden toen een man achter haar aan naar binnen glipte.
De man greep haar vast en er onstond een worsteling waarbij het slachtoffer op de grond viel. De man eiste haar geld en toen de vrouw hem daarop haar beurs gaf ging de overvaller ervandoor. De dader heeft de vrouw vermoedelijk gevolgd nadat zij bij een pinautomaat geld had afgehaald en sloeg toe toen ze de hal betrad.
Het slachtoffer bleef ongedeerd en van de dader ontbreekt elk spoor.

Heerlen; ernstige mishandeling
Een 40-jarige man uit Heerlen werd zaterdagavond op de Kasteellaan in zijn woonplaats door vier mannen op zeer brutale wijze mishandeld. Omstreeks 18.20 uur kreeg het slachtoffer bijna een aanrijding met een Mercedes die hem van links naderde en waarvan de bestuurder hem geen voorrang verleende.
Toen de Heerlenaar daar iets van zei stapte de bestuurder van de Mercedes uiut en kwam naar hem toegelopen. Vervolgens stapte het slachtoffer ook uit waarna de man zonder enige aanleiding met een knuppel op hem in begon te slaan.
Daarna kwamen nog enkele mensen die vermoedelijk uit een Volkswagen Golf stapten op het tweetal toe en ook deze mannen begonnen het slachtoffer te schoppen en te slaan.
Nadat diverse getuigen de politie hadden gealarmeerd gingen de verdachten er in twee voertuigen vandoor.
Het slachtoffer liep een gebroken neus, mogelijke en lichte hersenschudding en een groot aantal bloeduitstortingen over zijn gehele lichaam op.
Hij werd overgebracht naar het Atrium in Heerlen. De politie stelt een onderzoek in om de verdachten te achterhalen.

Landgraaf; dronken achter het stuur
Zondagmiddag werd een 50-jarige man uit Landgraaf op de Hofstraat in Landgraaf opgepakt in verband met het rijden onder invloed. De man werd omstreeks 13.10 uur door een politiepatrouille gecontroleerd en toen de agenten de deur van zijn auto openden viel de man bijna uit zijn voertuig.
Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse een uislag aangaf van maar liefst 3,2 promille !!!
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie