Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spartacus is weer sterkste bankdrukploeg van Nederland

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verslag finaledag bankdrukcompetitie

P E R S B E R I C H T

Aan : nieuwsmedia/sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : sterkste bankdrukploeg van Nederland

Spartacus pakt weer de hoofdprijs in de clubtitelstrijd

Na veertien dagen geleden de hoofdprijs te pakken bij de clubcompetitie voor powerliftteams, heeft het bankdrukteam van Spartacus uit Noord Scharwoude afgelopen zaterdag in Nijmegen ook de Nederlandse titel gehaald bij het bankdrukken voor clubteams.
In totaal 10 teams vanuit geheel Nederland streden in deze clubcompetitie voor de titel van "sterkste bankdrukteam van Nederland", veel bekende teams deden aan deze strijd mee, afgelopen zaterdag was de finaledag daar, gastheer Atlas Nijmegen staan altijd garant voor een goede organisatie en weet zelfs ieder jaar twee teams op de been te brengen, zo ook Spartacus, die als enigste in Nederland een volledig uit dames bestaand team heeft die uitkomen in deze competitie en niet geheel kansloos, daar er voor dames een andere omrekeningsfactor geldt dan voor de heren. Zoals vermeld veel bekende namen, S.S.S.Alkmaar. Atlas Nijmegen, Top-Fit Geldrop, Butzelaar Emmeloord, maar ook het hoge noorden is vertegenwoordigd met Ijsbrechtum, uit het zuiden is daar Essbra Eindhoven, veel bekende namen van team, dus ook veel bekende namen uit de bankdrukwereld, wat te denken van Piebe Faber en Gerard Tromp (beide ex-wereldkampioen op dit onderdeel), maar ook zilveren medaille-winnaar bij de wereldkampioenschappen Boman Hommes geeft acte de presence,voeg daarbij meervoudig-wereldkampioen powerliften Harry van der Brand, de altijd sterke Frenklin Winters, de voor een verrassing kunnen zorgende Kootje Oliviera, allemaal stuk voor stuk klasse-mannen en natuurlijk vrouwen op het gebied van het bankdrukken.
Alle teams bestaan uit minimaal 5 deelnemers en maximaal 6 deelnemers, waarvan de beste 5 resultaten worden geteld, alle deelnemers worden verdeeld over 4 groepen van ongeveer 14 deelnemers, de strijd van aan, vooraf zijn er een aantal kanshebbers, gastheer Atlas Nijmegen is in de afgelopen jaren altijd bij de eerste geëindigd, dus wordt er op voorhand rekening mee gehouden, Spartacus I is al jaren toonaangevend, team Butzelaar is redelijk nieuw, maar heeft een aantal kanjers in het team, S.S.S. meervoudig kampioen, maar kan helaas deze wedstrijd niet meedoen door een tekort aan deelnemers, dus valt af voor de ereprijzen, als outsider moet rekening worden gehouden met Essbra. De eerste groep bestaat volledig uit de dames, menig persoonlijk record wordt scherper gesteld, waaronder een nieuw persoonlijk record voor Dorien Speldenbrink van Atlas Nijmegen met 102,5 kg., een prachtige beurt van 115 kg. op naam van Ilja Strik ook van Atlas Nijmegen, verder verbetert Bianca van Bergen (Spartacus- vrouwen) haar persoonlijk record, over het geheel gezien verbeteren alle dames zich afgezet naar de eerste competitieronde, een prestatie op zich zelf.
Door het verdelen van de deelnemers is het een rekenwerk voor de diverse coaches om te zien hoe de stand van zaken is voor het eremetaal, veel rekensommetje worden er gemaakt en vooral in de derde en beslissende ronde worden er kleine en soms grote gokjes genomen om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te krijgen bij het opmaken van de eindstand. Ook bij de mannen worden er persoonlijke records verbeterd, zo wisten Mario van Nuenen (TopFit) en mede Topfitter Johan Sanders beide hun persoonlijk record te verbeteren en met hun nog vele anderen. Uiteindelijk is daar dan de einduitslag, eerste plaats en titel "sterkste bankdrukploeg van Nederland", Spartacus I, tweede plaats team Butzelaar en derde Atlas I, gevolgd door Essbra, IJsbrechtum, Top-Fit, Atlas II, Spartacus dames, SSS en Olympia.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Nicolaas Maeskade 18
2251 XV Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie