Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trio PÉtillant geeft middagconcert in Den Wouwdfluit te Wouw

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONCERTZAAL IN DEN WOUWDFLUIT

OMGANG 10 4724 EP WOUW

Tel: 0165 30 18 39 Fax: 0165 30 44 26

Rabo: 37.27.07.246 Postb: 1.205.391

E mail: (wouwdflt@xs4all.nl)

Wouw, 2 februari 2001

TRIO PÉTILLANT MET BAROKMUZIEK

18 FEBRUARI IN DEN WOUWDFLUIT

Het volgende concert in de serie zondagmiddagconcerten wordt gegeven door het Trio Pétillant. Dit trio bestaan uit Brechtje Roos blokfluit, Ralph Meulenbroeks

viola da gamba en Michael Hinderink clavecimbel. Het barokensemble Pétillant speelt in Wouw een zeer gevarieerd programma waarin de afzonderlijke instrumenten ook solistisch aan bod komen: de Methodische Sonate van Telemann in 4 delen, de Sonate

K 145 van Scarlatti, Prelude en Allemande van Schenk uit Scherzi Musicali.

Een Suite in F van Dieupart, de Bach Sonate BWV 1028 en van Corelli de Sonate nummer 3 in g klein. Trio Pétillant speelt zoveel mogelijk op historische locaties.

Brechtje Roos, blokfluit begon haar studie bij Pia Elsdörfer in Groningen. Zij studeerde in 1997 af als Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeanette van Wingerden. Na verdere specialisaties studeerde Brechtje Roos in '99 af als Uitvoerend Musicus aan het conservatorium in Utrecht bij Heiko ter Schegget en behaalde zij de Aantekening Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium bij Reine-Marie Verhagen. Zij kreeg naast haar reguliere lessen, les van gerenommeerde barokspecialisten als Siebe Henstra, Wilbert Hazelzet, Ku Ebbinge en Monica Huggett. Ralph Meulenbroeks, viola da gamba begon zijn muzikale activiteiten op piano en gitaar en studeerde contrabas bij Henk Guldemond en Thomas Braendstrup. Hij behaalde in '94 het Uitvoerend Musicus-diploma (met onderscheiding) aan het conservatorium te Maastricht. Hij speelde o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds '95 specialiseert hij zich in oude muziek en studeert hij viola da gamba bij Jaap ter Linden. Hij trad op in de serie fringeconcerten van het Festival Oude Muziek te Utrecht, samen met Brechtje Roos en Michael Hinderink. Michael Hinderink, clavecimbel begon zijn studie op jonge leeftijd; Hij studeerde clavecimbel en voltooide de HAVO aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna studeerde hij bij Jacques Ogg en Siebe Henstra aan het Gronings Conservatorium waar hij het diploma Docerend Musicus behaalde. In '96 studeerde Michael Hinderink af als Uitvoerend Musicus bij Siebe Henstra aan het conservatorium van Utrecht. Hij volgde met diverse ensembles masterclasses bij onder meer Viola de Hoog, Menno van Delft, Wilbert Hazelzet en Monica Huggett.

Jan Walraven geeft op 17 februari zijn orgelbespeling met de Toccata en Fuga in d klein

Van Bach en een Choral van César Franck en Hendrik Andriessen.

Entrée f 15,00 en f 12,50 voor Senioren. De Orgelbespeling f 7,50. Aanvang 16.00 uur

Prijzen zijn inclusief koffie en het vermaarde Wouwdfluitkoekje. Zaal open 15.30 uur

Jan en Loes Walraven van Langerak

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie