Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbouwing verenigingsgebouw De Burcht in Kwadendamme

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Verenigingsgebouw "De Burcht" te Kwadendamme wordt verbouwd!!

De gemeenteraad van Borsele heeft 11 januari het aanvullende krediet dat benodigd was om met de verbouwing van "De Burcht" te starten, goedgekeurd.
Momenteel worden door de architect (Rothuizen van Doorn `t Hooft) en de aannemer (Bouwbedrijf Nonnekes uit Goes) voorbereidingen getroffen om de realisatie op te starten.

Wat wordt er verbouwd?
De oude foyer die aan het hoofdgebouw (gymzaal en kleedruimten) zit zal volledig worden gesloopt. Op dezelfde plaats zal een nieuwe foyer, gecombineerd met ruimte voor de ouderen en een keuken met een totale oppervlakte van 170 m2 terug komen. (De bestaande oppervlakte van de foyer was 70 m2.) In het gebouw zullen verder de toiletruimten, entree/hal en de gymzaal worden gerenoveerd/opgeknapt. De huidige ruimte op de verdieping waar de ouderen zijn gehuisvest, zal dienst gaan doen als jeugdsoos en zal eveneens volledig worden gerenoveerd/aangepast. Tevens is hier zorgvuldig naar de geluids- en veiligheidseisen gekeken. Op de nieuwe foyer komt nog een verdieping, die als algemene vergaderruimte en activiteitenruimte dienst gaat doen.
Er is in het plan zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en eisen die alle gebruikers en verenigingen vooraf hebben ingediend.

Planning
De planning is om vanaf maandag 19 februari 2001 te gaan starten met de bouw- en verbouwwerkzaamheden. Het streven van de aannemer is om voor de bouwvakantie (16 juli 2001) de werkzaamheden af te ronden. Daarna zal er nog moeten worden ingericht en zullen organisaties (ouderen- en jeugdsoos) nog moeten verhuizen naar het vernieuwde pand. Tevens zal het terrein rondom "De Burcht" een nieuwe uitstraling krijgen en dus volledig opnieuw worden ingericht. Het streven is om begin oktober 2001 het gebouw in gebruik te nemen.

Wat zijn de kosten?
De totale kosten voor het gehele verbouwingsplan inclusief directiekosten, meubilair, inrichting en terreininrichting zijn vastgesteld op f 1.583.000,00 incl. BTW.

Informatie
Mocht u informatie willen hebben over de verbouw en of vragen/opmerkingen hebben voor en/of tijdens de bouwperiode, dan kunt u contact opnemen met de heer M.F. de Vos van de afdeling Buitendienst, telefoonnummer (0113) 238450.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie