Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

John Jansen van Galen spreker in Bibliotheek Oss

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

6 februari 2001

Journalist en Wandelaar John Jansen van Galen spreker in Culturele Coproducties

Op maandag 19 februari is journalist John Jansen van Galen gastspreker in de serie Culturele Coproductie, een lezingencyclus georganiseerd door Boekhandel Derijks en Bibliotheek Oss. Jansen van Galen, een bedreven journalist, schrijver en presentator, praat deze avond over zijn belevenissen als wandelaar in Nederland. Zijn avonturen vertelt hij naar aanleiding van zijn boek "Wandelingen Nederland in vier seizoenen". De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Linck van Muzelinck. Toegang 12,50. Kaarten zijn te koop bij de boekhandel of bibliotheek.

Over "Wandelingen Nederland in vier seizoenen" John Jansen van Galen maakte vier seizoenen lang wandelingen door Nederland, van Noord naar Zuid, van West naar Oost. Hij is een ervaren wandelaar die zijn ogen en oren goed de kost geeft. In dit boek beschrijft hij 31 tochten. Veel van wat hij beleeft kunnen wij ook ervaren. Tijdens deze avond vertelt hij zijn impressies en belevenissen zodat je je als lezer waant in een ander land te wonen. Loop mee en beleef Nederland eens op een andere wijze en geniet van de anecdotes en smaakmakers.

John Jansen van Galen Jansen van Galen, geboren te Velp, studeerde politieke en sociale wetenschappen. Na zijn studie begon hij in 1965 zijn loopbaan als journalist bij het Algemeen Handelsblad. Vanaf 1968 werkte hij bij de Haagse post, waarvan van 1986 tot 1990 als hoofdredacteur. Veel van zijn werk is behalve als tijdschriftartikel ook in boekvorm uitgegeven een boek over Drees, over Den Uyl, over Nieuw Guinea, over de geschiedenis van de Haagse Post en een boekje getiteld "Het Ik-tijdperk". Al meer dan dertig jaar werkt hij bij de Omroep, radio 1, als presentator van het veel beluisterde programma "Met het oog op morgen". Vaak wordt hij aan zijn stem herkend. Komt hij in een winkel ergens in een dorp "U bent toch eh... van de radio??". In veel van zijn boeken speelt geschiedenis een rol. Hij zelf daarover "Ik heb me altijd bezig gehouden met geschiedenis. Goede vertellers, zoals mijn geschiedenisleraar en Jaques Presser van de universiteit, daar heb ik veel van geleerd. In mijn wandelboek vertel ik over het Nederlandse platteland. Als je er loopt zie je overal geschiedenis. Er gaat niets boven een wandeling op zondagochtend, het licht lijkt anders en het geluid is zeker anders
- gedempt in een langzaam ontwaken".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie