Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste editie Zebra Magazine verschenen

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Rotterdam, 19 februari 2001

Eerste editie Zebra Magazine verschenen

Vraag nu een gratis proefnummer aan

Nadat in november 2000 het nulnummer van Zebra Magazine is gepubliceerd, is nu het eerste nummer van de eerste jaargang van Zebra Magazine verschenen.

Zebra Magazine is een kwartaalblad over de bestrijding van rassendiscriminatie met informatieve en opiniërende bijdragen van professionals uit de antiracismewereld. Zebra Magazine informeert over ontwikkelingen, literatuur en initiatieven op terreinen als beeldvorming in de media, onderwijs, klachtenbehandeling en rechtspraak, overheidsbeleid en politieke ontwikkelingen. Het blad is de opvolger van de periodieken LBR- Bulletin en ADO-Journaal maar de artikelen in het nieuwe magazine hebben betrekking op een breder werkterrein.

Artikelen uit Zebra Magazine nr. 1, februari 2001, zijn:

Verhuiswensen onderzocht. Allochtonen kiezen zelf niet voor slechte wijken, van Gideon Bolt

Diversiteit in de stad. 'BV Rotterdam' moet aandeelhouders informeren, van Xiu Lin Tan

Hoe kleurrijk is uw krant? Te weinig allochtone journalisten slecht voor beeldvorming, van Dick Houtzager

Discriminatie: de meest basale vorm van onrecht. Interview met Antidiscriminatiebureau pionier José Driessen, van Edmé Declercq

Mensenrechtenverdrag uitgebreid met algemeen discriminatieverbod. 12e Protocol moet beperktheid artikel 14 EVRM opheffen, van Aranka Kellermann en Carolina De Fey

De Nationale ombudsman en rassendiscriminatie. Uitspraken houden overheid spiegel voor, van Paul van Sasse van Ysselt

Daarnaast onder meer: berichten en aankondigingen, kwartaalbericht racistisch en extreem-rechts geweld in Nederland, een column van Rashid Novaire, een cartoon van Bert van der Meij en literatuurtips.

Abonnement of gratis proefnummer

Zebra Magazine thuis in de bus? Een jaarabonnement kost f45,-- (¤ 21,--). Abonnees die zich nu aanmelden betalen slechts f 25,-- (¤ 12,-) voor een abonnement tot 1 januari 2002.

Het is ook mogelijk het eerste nummer van Zebra Magazine gratis op proef aan te vragen.

Aan de abonnees die zich na het nulnummer aanmeldden, is het nieuwe nummer reeds toegezonden.

Voor een abonnement of gratis proefnummer:

Bel of fax het LBR: tel 010 - 2010201, fax 010 - 2010222 of stuur een kaartje naar: LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam, onder vermelding van 'Abonnement Zebra Magazine 2001' of 'proefnummer Zebra Magazine'. Per email aanmelden is eveneens mogelijk via (zebra@lbr.nl).

De aanbieding is geldig tot 1 mei 2001.

Voor meer informatie over Zebra Magazine, bel Dick Houtzager (010 - 201 02 37) of Xiu Lin Tan (010 - 201 02 31), of stuur een bericht per email naar (zebra@lbr.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie