Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie tegen prijsopdrijving door overheid

Datum nieuwsfeit: 21-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT 19-2-2001

Stop prijsopdrijving overheid, 21 maart 1e fileloze dag

Heeft u ook genoeg van een overheid die alles maar duurder maakt? Op www.kwartjeterug.nl is een actie gestart om de prijsopdrijving door de overheid een halt toe te roepen. Prijsopdrijving zoals bijvoorbeeld accijns- en BTW verhoging maar ook een UMTS veiling, leidt tot hogere kosten, een hogere werkdruk en dus tot meer milieubelasting. Het roer moet om, prijsopdrijving werkt averechts, positief gedrag moet beloond worden, daarom deze actie.

De actie werkt als volgt:

* surf naar www.kwartjeterug.nl of www.filelozedag.nl en zeg nee tegen prijsopdrijving,

* help mee om van woensdag 21 maart, het begin van de lente, de eerste fileloze dag te maken. Met de fileloze dag laten we zien dat juist een accijnsverlaging leidt tot minder verreden kilometers.

Als 21 maart filevrij blijft, wordt de regering een petitie aangeboden met de eis het Kwartje van Kok terug te draaien en te stoppen met prijsopdrijving. Iedereen die zich heeft ingeschreven maakt 21 maart kans op leuke prijzen (ADSL aansluitingen, vouwfietsen, skates en nog veel meer). Om 21 maart filevrij te houden moeten minimaal 50.000 mensen de auto laten staan en thuiswerken, carpoolen of met de fiets, te voet of het ov naar het werk gaan. Meer informatie vindt u op www.kwartjeterug.nl/?pers .


__
Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard van Pelt telefoon: 0172-488857
e-mail: (pers@kwartjeterug.nl)

U kunt natuurlijk ook altijd op de websites www.kwartjeterug.nl of www.filelozedag.nl kijken. Op www.kwartjeterug.nl/?pers treft u achtergrond informatie aan en een brief die maandag 19 februari naar de betrokken ministers en alle tweede kamerleden is gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie