Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonnikeprijs stimuleert kunst en cultuur Noordwijk

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Noordwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

BONNIKEPRIJS STIMULEERT KUNST EN CULTUUR NOORDWIJK

Tot 7 maart a.s. kan iedereen een persoon, of organisatie voordragen voor de Bonnikeprijs. De Bonnikeprijs is een stimuleringsprijs, bedoeld voor personen of instanties die zich in de gemeente Noordwijk verdienstelijk hebben gemaakt voor (amateur)kunst en cultuur. In april maakt een deskundige jury de winnaar bekend. Er is geen beperking tot een bepaalde sector in de kunst. Er kan worden ingeschreven voor o.m. beeldende kunst, drama, literatuur, dans, zang of muziek.

De prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, bestaat uit een bronzen replica van een beeldje van de hand van oud-burgemeester Bonnike en een geldbedrag van f. 3000,--. Het idee voor het instellen van de Bonnikeprijs ontstond na het overlijden van de oud-burgemeester, die zelf amateur-kunstenaar was. Ook als bestuurder was hij begaan met kunst en cultuur. De meeste kunstwerken in Noordwijk zijn in zijn periode als burgemeester neergezet. Na zijn pensionering was Bonnike o.a. voorzitter van de Stichting Expozee.

In de geest van oud-burgemeester komen niet alleen professionele kunstenaars voor de prijs in aanmerking, maar ook amateurs die een hoog niveau hebben bereikt.

Deelnameformulieren voor deze kunstprijs zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis van Noordwijk, of via internet op www.noordwijk.nl

Noordwijk, 20 februari 2001

AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie