Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maxtor introduceert nieuw type hard disk 531DX

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MAXTOR® RICHT ZICH MET NIEUW TYPE HARD DISK DRIVE OP ONTLUIKENDE MARKTSEGMENTEN

De nieuwe 531DX verenigt in zich: hoge betrouwbaarheid en een betaalbare prijs

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 19 februari 2001 - Maxtor Corporation maakt bekend begonnen te zijn met de levering van een nieuw type hard disk: de Maxtor 531DX-serie. Dit is de eerste hard diskdrive waarvan de koppen vanuit het midden van de schijf starten, hetgeen de betrouwbaarheid van de dataregistratie en de data-uitlezing ten goede komt.

Bij dit ontwerp worden de koppen, wanneer de drive niet in gebruik is, vast 'geparkeerd' in een beschermende drager bij het midden van de schijf. Maxtor is de eerste fabrikant die deze innovatieve technologie toepast bij diskdrives beneden de honderd dollar en die ze daarmee ideaal geschikt maakt voor toepassingen in de consumentenmarkt. Naar verwachting zullen andere diskdrive-leveranciers deze technologie in de komende jaren ook in hun producten gaan toepassen.

Maxtor is erin geslaagd de nieuwe diskdrives in een eenvoudige, slanke behuizing onder te brengen. De hoogte van de drives bedraagt slechts 17 mm. Het totale volume van de drives is éénderde van dat van conventionele hard diskdrives. De Maxtor 531DX, een gezamenlijke ontwikkeling van Maxtor USA en Maxtor Singapore, bevat minder onderdelen en componenten dan andere hard diskdrives. Dit betekent minder storingsgevoelige onderdelen en dus een grotere betrouwbaarheid, waaraan ook wordt bijgedragen door de betere ventilatie, die in de kleinere behuizing gerealiseerd kon worden.

Maxtor bevestigt met de introductie van de 531DX haar ondersteuning van de Singapore Economic Development Board (EDB). Singapore was al een van de belangrijkste producenten van hard diskdrives en zal zijn marktpositie nog verder verstevigen door de inzet van talentvolle technici en een krachtige verdere ontwikkeling van research en infrastructuur.

De Maxtor 531DX heeft een rotatiesnelheid van 5400 tpm en is leverbaar in een 10 en een 15 GB-uitvoering. Meer productspecificaties en aanvullende gegevens over de koppenparkeer­technologie zijn te vinden op www.maxtor.com

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag. De op dit moment leverbare producten van Maxtor zijn o.a. de bekroonde DiamondMax en DiamondMax Plus hard disk drives voor institutioneel gebruikte PC's en PC's bij veeleisende consumenten en ook in consumentenelektronica-toepassingen. Daarnaast is er de DiamondMax VL-lijn, ontworpen voor instap-modellen PC's. Maxtor levert bovendien een nieuwe reeks apparaten voor externe data-opslag, de 1394 External Storage alsook specifieke data-opslagservers, de MaxAttach-reeks. Maxtor's heeft zijn positie als marktleider opgebouwd door consequent topproducten en hoogwaardige klantondersteuning te leveren. Nadere informatie over Maxtor en haar producten is te vinden op Internet: www.maxtor.com.

Voorbehoud
Waar dit bericht toekomstverwachtingen bevat, zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene ontwikkelingen.

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: (annie_bernard@maxtor.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie