Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KLM introduceert reisverzekeringen op www.klm.nl

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Bron: KLM
Zoek soortgelijke berichten
KLM


01/007


E-product nieuws

Unieke dekking voor extra transport- en accommodatiekosten bij gemiste vlucht KLM INTRODUCEERT REISVERZEKERINGEN OP WWW.KLM.NL

AMSTELVEEN, 19 februari 2001 Vanaf vandaag kunnen bezoekers van www.klm.nl, de Nederlandse website van KLM, een reis- en annuleringsverzekering afsluiten. De bezoeker kan van deze producten gebruikmaken zonder een vlucht bij KLM te boeken. Voorwaarde om gebruik te maken van KLM Verzekeringen is dat de aanvrager woonachtig is in Nederland. De dienst zal op korte termijn in andere Europese landen worden geïntroduceerd.

KLM stelt reizigers in staat om via www.klm.nl de diverse onderdelen van hun reis te organiseren: van vliegticket tot overnachting, complete vakanties en reisverzekeringen, alles kan op de KLM site geregeld worden.

Uitgebreide wereldwijde dekking met KLM Verzekeringen KLM biedt twee verzekeringsproducten aan:


· KLM Reisverzekering: een tijdelijke reisverzekering met een uitgebreide wereldwijde dekking voor ongevallen, hulpverlening, rechtshulp, aansprakelijkheid, verlies en diefstal, medische kosten etc... Uniek is dekking bij een gemiste vlucht, waarbij de verzekerden de extra transport- en accommodatiekosten kunnen claimen indien ze door onvoorziene omstandigheden autopech, onverwachte file of vertraging van het openbaar vervoer - hun vlucht missen. De Sport Optie is een extra dekking voor bijzondere sporten zoals wintersport, luchtsporten, sportvliegen, wedstrijdzeilen, vechtsporten, rugby, wielerwedstrijden, wedstrijden te paard, bergwandelingen en bergtochten. De Sport Optie kan alleen in combinatie met de KLM Reisverzekering worden afgesloten en dekt naast de sportactiviteiten zelf, ook de benodigde sportartikelen.
· KLM Annuleringsverzekering: dekt de kosten van de reis mocht die onverwacht geen doorgang kunnen vinden. Bij annulering vóór vertrek worden alle kosten vergoed. Indien de reis tussentijds wordt afgebroken, vindt vergoeding plaats van het aantal verloren reisdagen.
Eenvoudig een verzekering afsluiten
Het online verzekeringsprogramma is direct te bereiken via een button op de homepage van www.klm.nl. Daarnaast kunnen reizigers die via de KLM website een vlucht boeken tevens via het boekingsprogramma een KLM verzekering afsluiten. De verzekering kan tot op de dag van vertrek worden aangevraagd door het invoeren van de datum van vertrek en terugkeer, de totale reissom (tickets, accommodatie etc..) en het aantal te verzekeren personen. Tot slot wordt er nog gevraagd naar de persoonlijke gegevens van de verzekerden en de creditcard gegevens van de aanvrager bij wijze van betaling. Aanvragers ontvangen vrijwel onmiddellijk een bevestiging per e-mail met de polis en de voorwaarden.

De verzekeringen kunnen ook worden afgesloten via het KLM callcenter (tel: 020 4747747) en de KLM ticketoffices op Schiphol en de luchthavens van Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. In de komende maanden zal deze unieke service ook worden uitgebreid naar de andere Europese websites van KLM. De verzekeringen worden door KLM aangeboden in samenwerking met ACE Insurance N.V., de Nederlandse vestiging van de wereldwijd opererende verzekeraar (met kantoren in 50 landen).

Makkelijker zakendoen met KLM
KLM biedt naast vliegtickets via haar websites een steeds uitgebreider pakket van reisgerelateerde producten en diensten aan. Onlangs heeft KLM haar assortiment op www.klm.nl uitgebreid met hotelaccommodatie, vakantiereizen (www.klmholidays.nl) en luxe reis- en geschenkartikelen (www.klmshop.nl ). Recent is ook de KLM homepage vernieuwd waardoor de bezoeker handelingen als online boeken, het raadplegen van actuele vertrek- en aankomstinformatie en inloggen op de Flying Dutchman pagina's, direct vanaf de homepage kan doen. Met de recente introductie van diverse WAP diensten inchecken, raadplegen van vertrek- en aankomstinformatie speelt KLM tevens in op de ontwikkelingen in de snel groeiende markt voor mobiele telefonie.

Voor meer informatie:

· KLM Mediarelaties, Sandra Maas, tel. 020 6494545
· KLM Website Nederland www.klm.nl voor nadere informatie over de producten en voorwaarden van KLM Verzekeringen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie