Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Havens stelt ultimatum: mogelijk acties bij P&O NSF

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

19-02-2001

CNV Havens stelt ultimatum: mogelijk acties bij P&O NSF

CNV Havens heeft een ultimatum gesteld in de cao-onderhandelingen met P&O NSF. Als het bedrijf niet voor aanstaande woensdag tegemoetkomt aan de eisen van de bond, volgen er acties.

Al bijna een half jaar onderhandelt CNV Havens over een nieuwe cao voor het kantoorpersoneel van P&O NSF (ongeveer 150 werknemers). Tot nu toe zonder resultaat. \"Zeer teleurstellend\", vindt Ewald Bouman van CNV Havens. \"De vorige cao is namelijk al op 1 april vorig jaar verstreken. Het wordt dus weleens tijd voor een nieuwe.\"

Over de looptijd is inmiddels al wel overeenstemming: van 1 april 2000 tot 30 juni 2001. De bond wil met terugwerkende kracht een loonsverhoging, namelijk 0,5 procent per 1 april 2000 en nog eens 0,5 procent per 1 oktober 2000. Werknemers die op 1 januari nog geen stap in hun salaris hebben gemaakt, moeten die alsnog krijgen, vindt de bond.

Als P&O NSF niet aan deze voorwaarden tegemoetkomt, wordt aanstaande woensdag een actiecomité geformeerd.

Nadere inlichtingen:

Ewald Bouman
010-4550050

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie