Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijsorganisaties roepen scholen op tot acties

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


De Onderwijsbond CNV en de media
Archief van persberichtenRecent Persbericht

Onderwijsorganisaties roepen scholen op tot acties
Zoetermeer, 19 februari 2001

Leerlingen, ouders, leraren, bestuurders en schoolleiders van scholen voor primair en voortgezet onderwijs ontvangen deze week om actie te voeren voor meer geld voor het onderwijs.
In de brief stellen de onderwijsorganisaties dat zij aan de Haagse overlegtafels voortdurend horen dat er meer geld naar onderwijs moet, maar dat zij nog steeds wachten op daden.
De organisaties vragen aan hun leden een duidelijk signaal af te geven aan politiek Den Haag. Scholen zullen dat op de wijze doen die bij hen past.

Het kan bijvoorbeeld gaan om handtekeningen van ouders, een wandeling door stad of dorp langs oude en nieuwe schoolgebouwen, het interviewen van de onderwijswethouder, het sturen van een tekening aan de Tweede Kamer of een vergelijking van de werkomstandigheden van leraren en werknemers in het bedrijfsleven.
De organisaties hebben een meldpunt ingericht waar scholen hun actie kunnen aanmelden.
Een lijst van actievoerende scholen moet het investeringsplan, dat de organisaties op 15 maart presenteren, kracht bijzetten. In dat investeringsplan staat welke zaken volgens de organisaties dringend moeten worden aangepakt en hoeveel geld dat de komende jaren gaat kosten.
Mochten de acties van scholen en hun organisaties geen resultaat opleveren, dan bezinnen zij zich op andere manieren om politiek Den Haag duidelijk te maken dat er echt geld bij moet in het onderwijs.

De deelnemende organisaties zijn:

De werknemersorganisaties: AOb CMHF, Onderwijsbond CNV De werkgeversorganisaties Besturenraad, Concent, VBKO, VBS, VGS, VOS/ABB
De schoolleidersorganisaties: AVS, PCSO en VVO
De ouderorganisaties: LOBO, NKO, Ouders en COO, VOO De leerlingenorganisatie: LAKS

Voor verdere informatie:
Actiemeldpunt: 0348-405220
of Kees van Kortenhof (mediavoorlichter) 06 53 20 47 36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie