Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD wil Nederlandse wetgeving gratis op internet

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VVD

VVD wil Nederlandse wetgeving gratis op internet


Groep: Tweede-Kamerfractie Datum: 19 februari 2001
VVD Kamerlid Frans Weekers wil dat de minister voor de zomer komt met een plan om de Nederlandse wetgeving via internet voor het publiek te ontsluiten.

Tijdens het wetgevingsoverleg Herziening Burgerlijk Procesrecht op 19 februari 2001 heeft VVD-woordvoerder Frans Weekers er bij de minister op aangedrongen voor het zomerreces met een plan van aanpak te komen om de Nederlandse wetgeving via Internet voor het publiek te ontsluiten.

De VVD-fractie constateert dat het wetsvoorstel onvoldoende aandacht schenkt aan ontwikkelingen in informatie- en communicatietechnologie. De VVD vindt dat veel meer gebruik gemaakt moet worden van de mogelijkheden die Internet biedt, waaronder het ontsluiten van de Nederlandse wetgeving voor de burger.

Frans Weekers: "Alle Nederlanders worden geacht de wet te kennen. De wet is van ons allemaal. En toch is die niet gratis op het Internet beschikbaar. In Engeland en Wales is deze informatie wel te vinden op het internet en bovendien gratis te downloaden. Bovendien wordt er verwezen naar websites waar commentaar wordt gegeven op de regels. Dat moet hier ook kunnen!"

De VVD-fractie dringt er dan ook bij de minister op aan nog voor de zomer met een plan van aanpak te komen om de Nederlandse wetgeving via het Internet voor het publiek te ontsluiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie