Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Orang oetan baby geboren in Apenheul

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Apeldoorn, 19-02-2001
Orang oetan baby geboren!

Orang oetan baby geboren!

Hoewel Apenheul in de wintermaanden voor het publiek gesloten is, gaat het leven in het Apeldoornse park gewoon door.

Jongstleden zaterdag rond tien uur s morgens, beviel de negentienjarige orang oetan Sandakan van haar eerste baby. De orang oetans wonen sinds juli 1999 in een nieuw verblijf met uitgebreide klimeilanden in het Apeldoornse Apenpark.

De verzorgers merkten bij hun ochtendronde eerst dat vader de twaalfjarige Tom - zich heel nerveus gedroeg. Het werd snel duidelijk dat Sandakan weeën had en dat de geboorte niet lang op zich zou laten wachten. In tegenstelling tot sociaal levende mensapen als gorillas, brengen orang oetanvrouwen hun babys meestal alleen ter wereld. Tom is daarom voorlopig bij de "buren" Radja en haar vierjarige dochter Katja ondergebracht.

Terwijl de verzorgers in het dienstvertrek gespannen toekeken, werd de baby snel en zonder problemen geboren. Daarna legde Sandakan haar baby naast zich neer en wilde weglopen. Toen de baby luidkeels protesteerde, pakte ze hem echter direct weer op. Sindsdien gaat ze heel zorgzaam met haar kleintje om.

Moeder en kind worden voortdurend geobserveerd. De verzorgers willen vooral weten of de baby goed drinkt, maar ook zijn ze heel benieuwd naar het geslacht. Sandakan maakt het haar verzorgers niet gemakkelijk. Ze heeft nog veel behoefte aan privacy en trekt zich regelmatig terug onder een doek.

Vanaf 31 maart 2001 kunnen bezoekers de baby met zijn/haar moeder bewonderen in de binnenverblijven of op een van de klimeilanden op Apenheul.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie