Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.25 uur
Straatroof

UTRECHT Zondagmiddag liep een 92-jarige vrouw uit Utrecht achter haar rollator over de Briljantlaan. Omstreeks half vier fietste een tot nu toe onbekende man langs de vrouw en griste haar handtas uit de rollator weg.

Signalement verdachte: blanke man, ongeveer 21 jaar oud, normaal postuur, 1.85 meter lang, zeer kort haar (stekeltjes). De man droeg donkere kleding en reed op een donkerkleurige fiets.

De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed en zonder rijbewijs

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie zondagmiddag op de Gageldijk een voertuig rijden waarvan het vermoede bestond dat de bestuurder gedronken had.

Uit een eerste blaastest bleek het vermoedde juist. De 32-jarige man uit Woerden werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook werd duidelijk dat het rijbewijs van de man al eerder was ingenomen vanwege het rijden onder invloed.

Met een rijontzegging van twee uur kon hij naar huis. De rechter zal gaan bepalen wat de straf van de man wordt.

Illegaal in Nederland

UTRECHT Zondagavond zag de politie een auto met een Belgisch kenteken door het rode verkeerslicht op de Royaards van de Hamkade rijden. De agenten zette de achtervolging in. De bestuurder reed vervolgens via de Marnixlaan tegen het verkeer van de Van Egmondkade in.

Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Cornelis Mertensstraat. De 30-jarige bestuurder werd aangesproken op zijn rijgedrag en kreeg een bekeuring. Naast de bestuurder zat een 20-jarige vrouw. Zij had geen gordel om. De agenten vroegen haar om een identiteitsbewijs. Dit kon de vrouw niet overhandigen.

Uit onderzoek bleek dat zij illegaal in Nederland verbleef. De vrouw werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Gestolen scooters teruggevonden

UTRECHT Een 56-jarige man uit Utrecht belde zondagmiddag naar de politie met de mededeling dat hij zijn gestolen scooter had zien staan in een box naast zijn eigen box.

Ter plaatse constateerde de politie dat de gestolen scooter inderdaad in de naastgelegen box stond. De box werd opengemaakt en de scooter werd teruggegeven aan de eigenaar. Tevens werd een andere scooter van diefstal afkomstig in de box aangetroffen.

De politie zal via de eigenaar onderzoeken wie gebruik maakt van de box.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie