Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Caldera biedt Nederlandstalige Linuxtrainingen

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Caldera biedt Nederlandstalige Linuxtrainingen
voor beginners en gevorderden

Amsterdam, 19 februari 2001 -- Voor zowel particulieren als bedrijven biedt Caldera diverse cursussen over het gebruik van het Linux­besturingssysteem. Beginnende en gevorderde netwerkbeheerders, alsook thuisgebruikers van Linux, vinden baat bij deze cursussen. De opleidingen vormen onderdeel van de toegevoegde waarde die Caldera levert aan de Linuxmarkt en zijn met name geschikt voor de gebruikers van OpenLinux.

De opleidingen worden gegeven door gecertificeerde, Nederlandssprekende instructeurs, werkzaam voor Dupaco, Landis en MindIT; allen erkende Caldera OpenLearning Providers in Nederland. De voor deze cursussen gebruikte handleidingen zijn in het Engels geschreven.

Caldera biedt introductiecursussen van twee of drie dagen, maar ook drie vijfdaagse cursussen: Linux System Administration, Linux Network Administration en Enterprise Implementation with Linux.

Linux System Administration is speciaal samengesteld voor degenen met enige computerkennis en inzicht in besturingssystemen, die willen weten hoe zij een Linuxsysteem moeten beheren. De filosofie van Linux, installatie, bestandsbeheer, afdrukbeheer, systeemprocessen en apparatuur zijn onderwerpen die in deze kennismakingscursus aan bod komen.

Linux Network Administration met thema's als het beheren van systeem- en gebruikersbeveiliging, configuratie van systeemservices en het ontwikkelen en aanpassen van scripts, is een cursus voor de systeembeheerder met wat meer ervaring. Hier leert men het Linuxsysteem integreren met een heterogene omgeving.

Enterprise Implementation with Linux is een cursus voor systeembeheerders die van plan zijn Linuxservers in LAN- en WAN-omgevingen te installeren. Doel van de cursus is de essentie van Linux te doorgronden, Linux in een aantal verschillende scenario's te kunnen implementeren, een bijdrage te leveren aan de Linux Open Source Community en ervaring opdoen met beheerstaken in Linux.

Voor meer informatie over de kosten en data van de opleidingen verwijzen wij u naar de websites van onze partners: www.dupaco.nl, www.landis.com en www.mindit.nl.

Over Caldera
Caldera is de technologische marktleider in de ontwikkeling en marketing van het succesvolle en bekroonde OpenLinux en NetWare for Linux. Tevens biedt Caldera Systems technische opleiding, certificatie, lokale consulting en ondersteuning op het gebied van Linux. Caldera Systems ondersteunt de open source community en is leider en adviseur in Linux Standard Base (LSB) en Linux Professional Institute (LPI).

Voor meer informatie zie www.caldera.com.

Perscontact
Hinke de Koning Communicatie
Telefoonnummer: +31 (0)187 470 233
E-mail: (pers@dekoningcom.nl)

Hinke de Koning Communicatie
Postbus 210
3240 AE Middelharnis
Tel. +31 (0) 187 470233
Fax. +31 (0) 187 470230
www.dekoningcom.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie