Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: bromfietser rijdt op auto

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 februari 2001

Bromfietser rijdt frontaal op afslaande auto Hillegom Op vrijdag 16 februari rond 22.10 uur reed een 21-jarige bromfietser uit Hillegom op de Weeresteinstraat frontaal op een auto, bestuurd door een 21-jarige jongen uit Voorhout. De Hillegommer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. Het ongeval onstond doordat de Voorhouter bij het afslaan de bromfietser over het hoofd zag.

Inbreker stuit op te veel verzet Voorhout Op zaterdag 17 februari werd tussen middernacht en de vroege ochtend geprobeerd in te breken in een woning aan de Elzenhorst. In een sponning van een raam werden gaatjes geboord om zo bij de sluitingen van het raam te komen. Het lukte de inbreker echter niet het raam zo te openen. Te goede beveiligingssloten boden hem te veel verzet.

Inbreker gaat er met caravan vandoor Hillegom Van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari werd ingebroken in een loods aan de Haarlemmerstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de loods werd een vrij nieuwe caravan van het merk Tabbart, type Comtesse weggenomen. De inbrekers koppelden de caravan vermoedelijk aan hun eigen wagen en gingen er mee vandoor.

Wasmachine raakt in brand Hillegom Op zaterdag 17 februari rond 12.20 uur ontstond op een zolder van een woning aan de Meerdorpstraat brand. Waarschijnlijk had een pomp van de wasmachine het begeven. De vlammetjes die daar van af kwamen veroorzaakte een beginnende brand. De brandweer behoefde slechts met weinig water de beginnende brand te doven. De schade bleef beperkt.

Onder invloed Noordwijk Op zondag 18 februari rond 02.30 uur hield de politie op de Grent een 33-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man zat met een slok teveel achter het stuur. Een ademtest wees 270 ug/l. uit. ( 220 ug/l. is de limiet)

Mishandeld om zoenen Noordwijk Op zondag 18 februari rond 01.50 uur werd een 16-jarige Noordwijkse op de Grent door een meisje uit Rijnsburg mishandeld. De Rijnsburgse pakte de Noordwijkse beet en gaf haar enkele trappen en klappen. Zij hield een pijnlijke hand, een dikke lip en pijnlijke knieën aan het voorval over. Aanleiding voor de mishandeling is vermoedelijk het zoenen van de ex-vriend van de Rijnsburgse door de Noordwijkse. De Noordwijkse heeft bij de politie aangifte gedaan.

Onder invloed Hillegom Op zondag 18 februari rond 04.50 uur hield de politie op de Leidsestraat een 49-jarige automobilist uit Zandvoort aan. De man reed met een glaasje te veel op in zijn auto rond. Een ademtest kwam uit op 660 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Bewoner houdt inbreker aan Hillegom Op zondag 18 februari rond 06.00 uur hield de bewoner van een woning aan de Aalberselaan in zijn woning een inbreker aan. Deze 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats was de woning vermoedelijk binnen gekomen na het openhengelen van de voordeur. De Hillegommer werd wakker en zag toen in de woonkamer licht. In de woonkamer trof hij de inbreker aan. In zijn handen hield hij een fototoestel vast. Buiten achter de woning werden ook goederen aangetroffen die uit een andere woning aan de Mauritslaan kwamen. Ook daar had de man toegeslagen. De politie heeft de inbreker meegenomen en ingesloten.

Auto raakt van de weg Katwijk Op vrijdag 16 februari rond 13.10 uur raakte op de Wassenaarseweg een 36-jarige man uit Katwijk met zijn auto van de weg. Mogelijk dat de man even onwel werd. De Katwijker kwam met zijn auto in de struiken tot stilstand. Hij is met een pijnlijke rechter pols en duizelingen overgebracht naar het LUMC.

Automobilist vergist zich in bocht Warmond Op vrijdag 16 februari rond 21.45 uur vergiste een 21-jarige automobilist uit Sassenheim op de Veerpolder in een bocht. Net na de brug over de Leede reed de man rechtdoor in plaats van de flauwe bocht naar links te volgen. Hij ramde met zijn auto een lantaarnpaal en kwam in de bosjes tot stilstand. Zowel de bestuurder als twee inzittenden, een 20 jarige Sassense en een 19-jarige Noordwijkse, liepen hoofd- en beenletsel op. Zij zijn overgebracht naar het LUMC. Allen droegen geen veiligheidsgordels.

Dronken automobilist ramt lantaarnpaal Katwijk Op zaterdag 17 februari rond 00.15 uur verloor een 38-jarige automobilist uit Oegstgeest op de Provinciale weg S1 bij het inhalen de macht over het stuur. Tegen een lantaarnpaal kwam hij tot stilstand. De politie rook een flinke dranklucht en liet hem de ademtest afleggen. Niet geheel ten onrechte. Hij kwam tot 570 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Onder invloed Katwijk Op zaterdag 17 februari rond 02.25 uur hield de politie op de Industrieweg een 33-jarige automobilist uit Katwijk aan. De man had te veel gedronken. Hij kwam tot 575 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Inbraak in woningen Sassenheim Op zaterdag 17 februari werd tussen middernacht en de vroege ochtend ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Om binnen te komen werden gaatjes in een raamsponning geboord. Zo kon men bij de afsluitboompjes komen. Het raam werd daarna geopend. Uit de woning werd een attachekoffer met inhoud, zoals pasjes, rijbewijs, etc. en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoner lag tijdens de inbraak boven te slapen. Op zaterdag in de middag of avond was het ook mis in een woning aan de Berline. Ook hier werden gaatjes geboord. Vooralsnog worden fotocamera's en sieraden vermist.

Inbraak in woning Valkenburg Op zondag 18 februari werd in de vroege avond ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werden geld en sieraden ontvreemd. Tijdens de inbraak waren de bewoners niet thuis.

Inbraak in woning Leiden Op vrijdag 16 februari werd vermoedelijk rond 13.00 uur ingebroken in een woning aan de Tomatenstraat. Om binnen te komen werd een ruit ingegooid. Uit de woning wordt een geldbedrag vermist. De bewoners waren tijdens de inbraak niet thuis.

Automobilist apenzat Leiden Op vrijdag 16 februari hield de politie op de Scholtenstraat een 42-jarige automobilist uit Leiden aan die door de drank niet of nauwelijks nog op zijn benen kon staan. De politie kon op het spoor van de man komen en hem aanhouden doordat een medeweggebruiker de politie via zijn mobiele telefoon op de hoogte hield. Door de apenzatte staat waarin de man verkeerde lukte het de politie niet van hem een blaasproef af te nemen. Aan het bureau lukte dit ook niet. Later weigerde de Leidenaar zijn medewerking aan alles. Naast dat de man een proces-verbaal kreeg, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod voor 24-uur.

Verkeerde adres Leiden Op zondag 18 februari rond 07.20 uur kreeg de politie de melding dat er bij een woning aan de Beethovenlaan een ruit was ingeslagen en er verse bloedsporen waren. De bewoner ontdekte dit tot zijn schrik. De politie trof in een kamer nabij het ingeslagen raam een 27-jarige Leidenaar aan. De man was in een stoel in diepe slaap verzonken. De politie hield de man aan. Hij dacht dat hij thuis was. Na een feestje waarbij de drank rijkelijk gevloeid had en op hem vat had gekregen was hij blijkbaar behoorlijk van het kompas afgeraakt. De man zegde toe de schade aan de ruit en deur te vergoeden.

Apotheek overvallen Leiden Op zondag 18 februari rond 20.20 uur werd een overval gepleegd op een apotheek aan het Levendaal. Twee mannen belden aan en bedreigden vervolgens de twee aanwezige medewerkers met ondermeer een hamer. Uit een kassa namen ze geld weg. Na de overval vertrokken de twee overvallers in een rode auto in de richting van de Hoge Rijndijk. Van hen ontbreekt tot nu toe ieder spoor. De buit is op dit moment nog niet bekend. De twee medewerkers zijn door de politie opgevangen en in het politiebureau in contact gebracht met slachtofferhulp. Zij waren ontdaan.

Rijden onder invloed Leiden De politie heeft op zondag 18 februari omstreeks 02.25 uur een 33-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de automobilist over de Rijnsburgerweg door de bustunnel rijden. De automobilist werd hierop staande gehouden. Bij de automobilist werd een ademtest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 530 ug/l terwijl 220 de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Rijden onder invloed Leiden De politie heeft op zondag 18 februari omstreeks 03.00 uur een 35-jarige automobilist uit Leiden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijgedrag van de automobilist viel op bij de agenten, waarna de man op de Marnixstraat werd staande gehouden. Bij de automobilist werd een ademtest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 325 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uren.

Steekpartij Leiden Een 21-jarige man en een 25-jarige man uit Leiden zijn zaterdag 17 februari rond 05.00 uur aangehouden vanwege een steekpartij op de Titus Brandsmalaan waarbij een 22-jarige Leidenaar gewond raakte aan zijn hand. Het duo probeerde het huis van het slachtoffer in te komen door de ruit van de voordeur te vernielen. Vervolgens werd het slachtoffer in zijn hand gestoken. De inmiddels gearriveerde politie kon de vluchtende mannen aanhouden. Zij zijn ingesloten. De aanleiding van de steekpartij ligt in de relatiesfeer.

Inbraak woning Leiderdorp Op zaterdag 17 februari is tussen 15.00 19.45 uur ingebroken in een woning aan de Rijnenburg in Leiderdorp. Door het forceren van de achterdeur, werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werden geld, sieraden en een video ontvreemd.

Onder invloed Leiderdorp Op zaterdag 17 februari werd een 49-jarige inwoner uit Leiden op de Hoogmadese weg in Leiderdorp aangehouden voor het rijden onder invloed. Het parkeergedrag van de man, trok de aandacht van surveillerende agenten. De man werd meegenomen voor een ademanalyse en blies 695 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeersongeval Zoeterwoude-dorp Op zaterdag 17 februari vond omstreeks 23.15 uur een aanrijding tussen een bromfiets en een scooter plaats op de Dr. Kortmannstraat in Zoeterwoude-dorp. Een 16-jarige scooterrijder uit Leiden reed met zijn mederijder over het fietspad van de Dr. Kortmannstraat vanuit Stompwijk in de richting van Zoeterwoude-dorp. Uit tegenovergestelde richting kwam een 16-jarige bromfietser uit Leiden aangereden. De scooterrijder ging meer op het midden van het fietspad rijden omdat hij bang was voor het naastgelegen water. Hierdoor kwam hij in aanraking met de bromfietser, een aanrijding was het gevolg. De bromfietser liep hierbij letsel aan het gezicht op en is overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis.

Onder invloed Hazerswoude-Rijndijk Op zondag 18 februari werd een 28-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn omstreeks 02.30 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. Doordat de man wegreed met gedoofde lichten, trok hij de aandacht van surveillerende agenten. De man blies bij de ademanlyse 960 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Controle parkeren Zoeterwoude-Rijndijk Op zondag 18 februari is op de Industrieweg in Zoeterwoude-Rijndijk, gecontroleerd op parkeren. Hierbij werden vier vrachtwagens bekeurd.

Inbraak woning Zoeterwoude-dorp Op zondag 18 februari is er tussen 15.30-22.00 uur ingebroken in een woning aan het Lisdoddepad in Zoeterwoude-dorp. Door de achterdeur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. De gehele woning werd doorzocht, hierbij werden een videocamera en een videorecorder ontvreemd.

Te veel gedronken Alphen aan den Rijn Een 40-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn is zaterdag 17 februari 18.00 uur aangehouden omdat hij met te veel alcohol op over de Van Boetzelaerstraat reed. De uitslag van de ademanalyse was 1140 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en is ter ontnuchtering ingesloten.

Verkeersongeval / onder invloed Haastrecht De politie heeft op vrijdag 16 februari omstreeks 20.50 uur een 26-jarige automobilist uit Vlist aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de West Vlisterdijk komende uit de richting van Haastrecht. Uit tegenover gestelde richting kwam een 24-jarige tractorbestuurder uit Haastrecht. Voor de automobilist reed een ander voertuig met daarin een bekende van de Vlistenaar. Vermoedelijk in een lollige bui probeerde de Vlistenaar naast zijn voorganger te komen waarbij hij de afstand tussen hem en de tractor niet goed had ingeschat. Het gevolg was een frontale aanrijding. Op het politiebureau blies de automobilist 450 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twee uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d Ijssel Een 54-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Linge. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op zaterdag 17 februari tussen 16.00 uur en 22.30 uur. De insluiper(s) wist(en) binnen te komen door een raam open te breken. Het is nog onbekend wat is weggenomen.

Diefstal uit woning Schoonhoven Een 56-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Zernikelaan. De insluiper kwam vermoedelijk omstreeks 19.30 uur binnen door een slaapkamer raam te forceren. Eenmaal binnen ging direct het alarm af. De insluiper wist toch nog een stereoinstallatie mee te nemen alvorens hij de benen nam. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed Schoonhoven De politie heeft op zondag 18 februari omstreeks 02.20 uur een 36-jarige automobiliste uit Schoonhoven aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten reden over de C.G. Roosweg achter de automobiliste toen haar rijgedrag opviel. Op de Mr. Kesperstraat werd de automobiliste staande gehouden. De automobiliste blies 285 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobiliste kreeg een bekeuring van f 491,--. De automobiliste kreeg een rijverbod van een uur.

Doorrijding na aanrijding Lekkerkerk De politie heeft op zondag 18 februari omstreeks 05.00 uur een 27-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. De automobilist wordt ervan verdacht op de Kerkweg onder invloed van alcohol een betonnen paal en een verkeersbord uit de grond te hebben gereden en te zijn doorgereden. Op het politiebureau werd een ademuitslag geconstateerd van 710 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van acht uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Controle op zgn "Hotspots Gouda Het afgelopen weekeinde heeft de politie in het district Waag en Wiericke op verschillende plaatsen waarvan bekend is dat er zich jeugd verzamelt extra toezicht gehouden. Meerdere malen werden de plaatsen op vrijdag- zaterdag en zondagavond en nacht bezocht. Op twee plaatsen was het nodig dat de politie handelend optrad. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het even onrustig op de Zeugstraat bij het sluiten van een Horeca gelegenheid. Er ontstond een vechtpartij tussen een drietal personen. Met wat extra politiemensen werden de Horeca bezoekers gemaand te vertrekken. Dit gebeurd zonder verdere problemen en na vijf minuten was de Zeugstraat leeg. Er werd geen aangifte of aanhouding gedaan. Op de Lange Tiendeweg was een aantal Horecabezoekers luidruchtig. Ook zij kozen eieren voor hun geld en vertrokken toen de politie verscheen.

Steen door de ruit, twee bezoekers licht gewond. Gouda Vermoedelijk heeft een ontevreden klant een steen door een ruit van een Horecazaak aan de Korte Tiendeweg gegooid. Twee bezoekers, 15 en 16 jaar oud uit Gouda raakten daarbij licht gewond. Slachtoffers en eigenaar deden aangifte. Het voorval gebeurde zaterdag rond middernacht.

Onder invloed Gouda Vrijdag tegen middernacht werd een 28 jarige inwoner uit Moordrecht betrapt op het rijden onder invloed. Het rijgedrag in een bocht op het Ranonkelplantsoen was voor de politie aanleiding tot een controle. De man blies 490 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel en forse schade Bodegraven Zaterdagmorgen tegen 05.00 uur ontstond op de Dammekant in Bodegraven een aanrijding tussen een personenauto en een geparkeerde vrachtauto. Een 18 jarige inwoner uit Utrecht botste met een geleende auto achter op een geparkeerde vracht. De bestuurder verklaarde in slaap te zijn gevallen. De jonge bestuurder liep daarbij letsel aan het gezicht en enkele kneuzingen op. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Door de aanrijding botste de stilstaande vrachtauto tegen een geparkeerde bestelauto. De door het slachtoffer bestuurde personen auto draaide 180° en kwam tot stilstand op de rijstrook voor het tegemoet komende verkeer. Alle voertuigen raakte zwaar beschadigd.

Bestuurder onder invloed rijdt door na aanrijding Gouda Van een 24 jarige inwoner uit Gouda werd het rijbewijs ingenomen en zijn auto in beslaggenomen. Zaterdagavond rond 23.40 uur werd gemeld dat een personenauto tegen de beweegbare paal in de Doelenstraat was gereden en daarna de plaats van de aanrijding had verlaten. Het signalement van de auto werd bekend. Op de Dunantsingel kwam de politie de auto tegen en blokkeerde de doorgang. De bestuurder stopte en reed vervolgens achteruit. De man raakte de controle over zijn auto kwijt. De politie wist hem klem te rijden. De bestuurder werd aangehouden en bleek onder invloed. Hij weigerde vervolgens alle medewerking aan het onderzoek.

Inbraak Gouda Aangifte werd gedaan van inbraak in een woning aan de Claespolderstraat in Gouda. Men kwam binnen door het forceren van een keukenraam. De gehele woning werd doorzocht. Uit een bedrijf aan de Wiebautstraat vond een inbraak plaats. Vermoedelijk zijn de daders door de snelle komst van de politie gestoord in hun handelingen. Bij het pand trof de politie zaterdagmorgen om 05.20 uur namelijk een fiets en een kluis aan. Gezien het gewicht van de kluis moeten er ten minste twee daders zijn geweest

Inbraak Bodegraven Aangifte werd gedaan van een inbraak in een woning aan de Irenestraat te Bodegraven Ook hier forceerde men een keukenraam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning werden diverse goederen waaronder een videorecorder weggenomen. Op een ongeveer gelijke wijze verschafte men zich de toegang tot een woning aan de Hofstede in Bodegraven. De gehele woning werd doorzocht. Ook aan de Karel Doornmanstraat kwam men na het forceren van een raam de woning binnen en doorzocht men de woning. De politie wijst erop dat het inbrekers een stuk lastiger wordt gemaakt door ramen te voorzien van goed afsluitbaar hang en sluitwerk.

Fietser aangehouden Gouda Een 18 jarige Gouwenaar werd zaterdagavond op de Lange Groenendaal aangehouden. Tijdens een verlichting controle reed de man zonder licht. Hij weigerde vervolgens te vertellen wie hij was waarop de politie overging tot aanhouding. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal en een bekeuring voor het rijden zonder licht mocht de man naar huis.

Diefstal met geweld Gouda Onder bedreiging van een mes heeft een 19 jarige inwoner uit Gouda zaterdagnacht op de Boelkade zijn GSM af moeten staan. Aangever werd benaderd door twee jongen mannen op een zwarte scooter. Zij eisten de GSM en zette deze eis kracht bij door een flink mes te tonen. Beide personen droegen een zwarte helm en donkere kleding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...