Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Automobilist onder invloed veroorzaakt ongeval

IJSSELSTEIN Een 22-jarige man uit Lopikerkapel is gisteravond op de prov.weg N210 ter hoogte van het Baseliekpad aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en veroorzaken ongeval.

De politie trof na een melding een op de linkerzijkant liggende auto met daarin de 22-jarige en 42-jarige man uit Uitweg aan. Ook was een verkeerslichtinstallatie omver gereden. De 22-jarige bleek nagenoeg niet gewond te zijn geraakt. De 42-jarige had lichte verwondingen aan zijn hoofd en handen. Daar niet direct duidelijk was wie de auto had bestuurd, werden zij allebei aangehouden.

Toen op het bureau duidelijk was wie gereden had, werd van de 22-jarige een ademanalyse afgenomen omdat hij alcohol had gedronken. De uitslag bedroeg 1,2 promille. De man moet zich op 18 april aanstaande verantwoorden bij de rechtbank. Bovendien stond nog een boete van 930 gulden open.

Twee jongens aangehouden voor heling

NIEUWEGEIN De politie heeft gistermiddag twee jongens van 12 jaar uit Nieuwegein en Lopik aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende politiemensen zagen de twee met een snorfiets over de Professor Dokter Ornsteinlaan lopen en gezien hun jonge uiterlijk vetrouwden zij de zaak niet.

Na controle bleek dat de snorfiets als gestolen stond gesignaleerd en werden de twee samen met de snorfiets naar het bureau gebracht. Op het bureau verklaarden de twee de bromfiets niet gestolen te hebben maar opdracht hadden gekregen van een andere persoon om met de snorfiets te gaan tanken. De snorfiets werd vervolgens inbeslaggenomen. De twee jongens werden afgehaald door hun ouders.

Het onderzoek naar de derde persoon wiens identiteit bekend is, wordt voortgezet.

Zwartrijder aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft gistermiddag assistentie verleend aan controleurs in de tram bij de aanhouding van een 17-jarige inwoner van Woerden.

De controleurs hadden bij de tramhalte Zuilenstein de Woerdenaar uit de tram gehaald wegens zwart rijden. Ook werd getwijfeld aan de juiste naam. Hierop was de Woerdenaar agressief geworden en verzette zich hevig.

De Woerdenaar werd vervolgens overgenomen en overgebracht naar het bureau waar een goed gesprek met hem werd gevoerd.

Bromfietser aangehouden

NIEUWEGEIN Surveillerende politiemensen zagen gistermiddag een bromfietser zonder helm over de Symfonielaan rijden. Bij het zien van de politie ging de bromfietser er vandoor, maar de politie wist hem op de Harmonielaan tot stoppen te brengen.

Na onderzoek bleek dat de bromfietser, een 21-jarige inwoner van Nieuwegein, ook geen certificaat had en dat de bromfiets niet verzekerd was. Bovendien moest hij nog een openstaande boete van 90 gulden betalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie