Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 19-02-2001
Persberichten district Sittard
Maandag, 19 februari 2001

District Sittard

Sittard; aanhoudingen
Afgelopen zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding van een ruzie / vechtpartij op de Markt in Sittard. Op de Markt bevonden zich enkele tientallen personen waarbij over en weer werd geschreeuwd en het zeer onrustig was. De politie die terplaatse ging teneinde de openbare orde / nachtelijke rust op de Markt te herstellen, heeft er totaal een drietal Sittardenaren (20/22/35) op verdenking van betrokkenheid bij deze strubbelingen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Een aantal omstanders bemoeide zich met het politie-optreden / aanhouding van verdachten waarbij de politie met de wapenstok enkele tikken heeft moeten uitdelen. Daarnaast heeft de politie een tweetal Sittardenaren (36/39) aangehouden omdat er een weigerde zich te verwijderen / weg te gaan, ondanks herhaalde sommaties daartoe en de ander omdat die zich bemoeide met de aanhouding van een verdachte c.q. dit trachtte te verhinderen. Daarbij werd een van deze twee aangehouden verdachten gebeten (geen noemenswaardige verwondingen) door een bij de strubbelingen ingezette politie-surveillancehond. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten en waarna de rust op de Markt is weergekeerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de strubbelingen op de Markt en naar hetgeen er precies is gebeurd / de precieze rol van de verdachten daarbij.
Overigens trof de politie tijdens de strubbelingen op de Markt in een café aldaar een jongeman uit Sittard aan die buiten kennis op de grond lag. Een gewaarschuwde ambulance heeft hem voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis (kon overigens na behandeling weer huiswaarts). De politie stelt een nader onderzoek in naar hetgeen er precies is gebeurd.

Sittard; inbraak
Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Sittard. Inbrkers zijn afgelopen zondag op maandagnacht via de achterzijde de woning binnegedrongen en hebben een DVD-speler, geld en bankpasjes gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Susteren; prullenbak
Afgelopen zondagavond kreeg de politie een melding van een brandje aan de Bosstraat in Susteren. De politie die snel terplaatse ging trof er onder een houten overkapping een prullenbak aan die in brand stond. De vlammen sloegen daarbij ruim een meter uit de prullenbak en een houten ondersteuningspaal van de overkapping had al enigszins vlam gevat. Een viertal jongeren die vermoedelijk de politie in het oog hadden gekregen, renden snel weg. Een kon er meteen worden aangehouden en een ander die zijn bromfiets niet snel genoeg gestart kreeg, kon eveneens meteen in de kraag worden gevat. Twee andere verdachten wisten te ontkomen doch de politie weet daarbij om wie het gaat. Hun ouders werden gebeld met de mededeling dat deze twee jongeren na thuiskomst meteen naar het politiebureau moeten komen. De politie heeft het vuur in de prullenbak en aan de ondersteuningspaal van de overkapping zelf geblust waarmee zij erger wist te voorkomen. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze de vier verdachten (15 tot 23 jaar), allemaal uit Sittard, nader zal verhoren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie