Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 19-02-2001
1e persberichten 19 februari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man onder invloed komt in botsing met een politieauto Een 25-jarige Eindhovenaar is maandagochtend na een achtervolging om
2.30 uur op de Zutphenstraat aangehouden. De politie zag de man met hoge snelheid over de Koenraadlaan rijden. Zonder snelheid te verminderen reed hij vervolgens een gelijkwaardige kruising op. De politie achtervolgde de man. Om aan een staande houding te ontkomen dimde hij zijn verlichting. Nadat hij een stopteken had genegeerd veroorzaakte hij een aanrijding met het surveillancevoertuig van de politie. Uit nader onderzoek bleek dat de man een rijdontzegging had en onder invloed van alcohol was. Een ademanalyse gaf een promillage van bijna 1,20 weer. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor stelen bliksemafleider Op de Grote Berg is zondagavond om 20.50 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd door de politie al fietsend met een bliksemafleider op zijn schouder opgemerkt. De politie vroeg de verdachte hoe hij aan de bliksemafleider kwam en trof vervolgens een tang, een zaag en een breekijzer bij de man aan. De verdachte bekende dat hij de bliksemafleider had weggehaald bij een pand aan de Elzentlaan. Hij deed afstand van de bliksemafleider en het bij hem aangetroffen gereedschap. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Rugzak uit kluisje gestolen
Zondagochtend is tussen 10.30 en 12.00 uur aan de Antoon Coolenlaan bij een sportcomplex uit een kluisje een rugzak van een 33-jarige man uit Vlijmen gestolen. Rond 12.00 uur miste het slachtoffer het sleuteltje van de kluis. Toen hij bij de kluis aankwam zag hij dat deze openstond en zijn rugzak met daarin twee portemonnees weg was. In de portemonnees zaten pasjes en een geldbedrag van 80 gulden.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Wattstraat is zondagavond rond 21.25 uur een 53-jarige man uit Helmond aangehouden omdat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 5,50 weer. De man kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man weigert woning ex-vrouw te verlaten Op de van Renesseweg is zondagavond om 22.10 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte weigerde de woning van zijn ex-vrouw te verlaten. Tijdens zijn aanwezigheid in de woning heeft de verdachte opzettelijk een olielampje vernield. Bovendien gaf hij tweemaal een valse naam op aan de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met slok te veel op veroorzaakt aanrijding Op de St. Petrus Canisiuslaan is zondagavond rond 21.15 uur een 38-jarige man uit Helmond aangehouden. De man veroorzaakte omstreeks 20.25 uur een aanrijding op de kruising St. Petrus Canisiuslaan Vicaris van Alphenstraat terwijl hij onder invloed van alcohol was. De verdachte reed over de Vicaris van Alphenstraat en gaf geen voorrang aan een 20-jarige automobilist uit Heeze die over de St. Petrus Canisiuslaan reed. De man uit Heeze trapte hard op de rem maar kon een botsing niet meer voorkomen. Een ademanalyse met een promillage van ruim 2,4 gaf aan dat de 38-jarige man een behoorlijke slok op had. De man kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten van bedreiging en mishandeling aangehouden Op de Kruisbekstraat werd zondagavond om 22.00 uur na een korte achtervolging een 31-jarige man uit Bakel aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn ex-vriendin eerder die avond op de Patrijsstraat. De aangehouden verdachte had een verwonding aan zijn hoofd. Hiervoor is hij in het ziekenhuis behandeld. Een 29-jarige Helmondse broer van de ex-vriendin werd kort daarna om 22.20 uur op de Patrijsstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van de eerder aangehouden 31-jarige verdachte. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Diefstal uit woning
Zondag tussen 17.30 en 19.00 uur zijn uit een woning aan de Penningstraat enkele pasjes, persoonbescheiden, een videorecorder en een 2,5 cent munt gestolen. Het is onbekend hoe men de woning binnenkwam.

Helmond: Verdachte aangehouden
Zondagavond omstreeks 20.25 uur is op de Verlengde Tiendstraat een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Een getuige zag dat de verdachte met nog een onbekende man hard wegliep vanaf een flat gelegen aan de Penningstraat. Hij waarschuwde de politie die de mannen op de Verlengde Tiendstraat aantrof. De politie had eerder op de avond een melding van een woninginbraak aan de Penningstraat gekregen. De 19-jarige Helmonder wenste niet mee te werken aan het onderzoek en is daarop aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de beide mannen niets te maken hadden met de gepleegde woninginbraak aan de Penningstraat. Beide mannen zijn na onderzoek heengezonden.

Helmond: Alcohol
Maandagmorgen omstreeks 4.00 uur is op de Korhoenderhof een 30-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,65 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Verdachte aangehouden
Zondagmiddag omstreeks 17.35 uur is op een parkeerterrein aan de Hurksestraat een 41-jarige automobilist uit Terneuzen aangehouden. Bij controle bleek dat de kentekenplaten van zijn auto afkomstig waren van een gestolen auto uit Sas van Gent. Tevens stond de man gesignaleerd voor een onherroepelijke vonnis. De verdachte is ingesloten in het politiebu-reau.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Nieuwe Waalreseweg is zondag tussen 12.30 en 18.30 uur een goudkleurige Ford Transit met het kenteken VT-68-SY gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie