Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Hilversum willen tarief schilparkeren verlagen

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persbericht Week 5
(29 januari - 4 februari 2001)

College stelt voor om tarief schilparkeren te verlagen
In dit najaar wordt een parkeersysteem voor belanghebbenden in de wijken rond het centrum ingevoerd, waardoor belanghebbenden een vergunning nodig hebben om hun auto te parkeren. Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben voorgesteld om het tarief van die vergunning te verlagen. Waar eerder bedragen werden genoemd van fl. 300,00, fl. 156,00 en fl. 132,00 is er nu een eenheidstarief vastgesteld van fl. 78,00 per jaar.

Het voorstel wordt op maandag 19 februari voor advies aan de commissie Verkeer en Buurt voorgelegd. De gemeenteraad stelt op woensdag 14 maart het tarief vast.

Steeds meer autobestuurders parkeren hun voertuig gratis in de wijken rond het centrum. Hierdoor is steeds minder plek voor bewoners om hun auto voor de deur kwijt te raken. Om dit tegen te gaan heeft de gemeenteraad in 1995 besloten om belanghebbenden parkeren in te voeren en is nu door het college een aantal maatregelen vastgesteld.

Belanghebbenden parkeersysteem

In dit najaar wordt onder meer een belanghebbenden parkeersysteem ingevoerd. Belanghebbenden uit de wijken kunnen binnenkort hun voorkeur uitspreken over een van de twee parkeersystemen die de gemeente wil invoeren. Bij het ene systeem, parkeren alleen voor vergunninghouders, heeft iedereen die in de buurt wil parkeren een vergunning nodig. Bij het andere systeem, betaald parkeren met een ontheffing voor vergunninghouders, moet iedereen die in de buurt wil parkeren een kaartje kopen bij een parkeerautomaat óf een vergunning hebben.

Parkeervergunning aanvragen

Het principe van beide parkeersystemen is hetzelfde: bewoners en bedrijven uit de buurt kunnen een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente. Deze vergunning geeft het recht om in de buurt op een legale parkeerplaats de auto onbeperkt te parkeren. De gemeente hanteert hierbij een eenheidstarief van fl. 78,00 bij de aanschaf van een vergunning op één kenteken Dit is een behoorlijke prijsreductie, omdat in de raad eerder een bedrag van fl. 300,00 is genoemd.

Schrapkaarten

Voor bezoekers van bewoners worden schrapkaarten ingelast. Bewoners kunnen per kwartaal 40 schrapkaarten van 1 uur aanschaffen bij de Dienst Stadsontwikkeling, waarmee hun bezoek voor fl. 1,00 per uur kan parkeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie