Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persuitnodiging aanbieding advies Externe Comissie CRIEM

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

UITNODIGING: Aanbieding advies Externe Comissie CRIEM

Maandag 19 februari a.s. neemt minister Van Boxtel, Grote Steden- en Integratiebeleid, het eindadvies van de Externe Commissie Criminaliteit in relatie tot de integratie van etnische minderheden (CRIEM) in ontvangst. Deze commissie, onder voorzitterschap van de heer Bandell (burgemeester Dordrecht) is op 9 november 1998 geïnstalleerd door minister Van Boxtel.

De commissie heeft gedurende twee jaar de verschillende pilots in acht steden gevolgd en gesprekken gevoerd met bestuurders. In het advies van de commissie staan aanbevelingen aan de minister om te bezien hoe de ervaringen van de pilots in deze acht gemeenten van nut kunnen zijn voor gemeenten die met soortgelijke problemen te maken hebben.

De pilot-gemeenten hebben zich voornamelijk gericht op:
- jongeren die al in aanraking zijn geweest met het strafrecht of dat dreigen te doen;
- aanpak van spijbelgedrag en voortijdig schoolverlaten van schoolgaande jongeren;
- voorkomen van ontwikkelingsachterstanden in de voorschoolse periode. De Criem-aanpak die vooral is gericht op preventie vraagt - meer dan nu het geval is - om een intensieve samenwerking tussen de vele instanties en instellingen, waarmee jongeren te maken hebben, die buiten de boot (dreigen te) vallen.

De CRIEM-pilots hebben plaatsgevonden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Enschede, Hengelo, Bergen op Zoom, Epe en in later stadium Den Helder.

De aanbieding van het advies heeft plaats op 19 februari in de Nieuwe Kerk, Spui 175 in Den Haag.

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

13.55 uur welkomstwoord
14.00 uur: videopresentatie vanuit de 8 pilot-gemeenten op een vijftal thema's toegelicht door de leden van de commissie
15.15 uur: aanbieding advies door de voorzitter van de voorzitter van de Externe Commissie Criem, de heer R.J.G. Bandell 15.30 uur: dankwoord van de minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid, de heer R.H.L.M. van Boxtel
15.45 uur: gelegenheid voor de pers om vragen te stellen

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie