Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startende ondernemers realiseren daadwerkelijk groei

Datum nieuwsfeit: 19-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: EIM
Zoek soortgelijke berichten

EIM
Italiëlaan 33
Postbus 7001
2701 AA Zoetermeer
Tel. 079 341 36 34
Fax 079 341 50 24
E-mail (info@eim.nl)

Jonge ondernemingen

Dick Snel,
Richard Kerste

Startende ondernemers die willen groeien realiseren daadwerkelijk groei

Een kwart van de ondernemers die in 1994 hun bedrijf startten, streefde bij de start van het bedrijf naar uitbreiding van het personeelsbestand. Bijna drie op de vier van deze ondernemers, die de eerste jaren na de start hebben overleefd, realiseerden in de afgelopen jaren daadwerkelijk groei.

De echte strevers naar groei zijn ondernemers die bij de start veel tijd in het bedrijf steken, geen andere activiteiten naast het bedrijf hebben en het bedrijf niet combineren met zorgtaken voor het gezin. Mannelijke ondernemers voldoen vaker aan deze kenmerken dan vrouwelijke ondernemers. Ondernemers die groei realiseerden, begonnen het bedrijf vaker met personeel dan ondernemers die geen groei realiseerden.

Dit blijkt uit de zevende peiling onder een cohort ondernemers die sinds de start in 1994 door EIM gevolgd wordt. De resultaten zijn weergegeven in de publicatie 'Jonge ondernemingen in 2000'.

Aantal bedrijven met personeel is sinds de start in 1994 meer dan verdubbeld

Bijna 40% van de ondernemers die in 1994 zijn gestart en die nog altijd actief zijn, had vorig jaar personeel in dienst. In het startjaar 1994 lag dit percentage nog op 16. Het aandeel bedrijven met personeel in dienst is dus in zes jaar meer dan verdubbeld.

Aantrekken van gekwalificeerde medewerkers knelpunt voor ondernemers met groeipotentie

Het belangrijkste knelpunt voor ondernemers die wilden groeien is het aantrekken van gekwalificeerde medewerkers geweest. Voor ondernemers die wilden groeien maar geen groei hebben gerealiseerd, komen daar financiële knelpunten bij. Deze ondernemers zijn dan ook vaker somber over de toekomst van hun bedrijf.

Ondernemers van de jonge ondernemingen maken steeds meer uren

De ondernemers zijn in de loop van de jaren steeds meer uren in het bedrijf gaan werken. Ten opzichte van 1994 is het aandeel ondernemers dat minder dan 20 uur per week in het bedrijf werkt, gehalveerd. Anno 2000 was ruim twee derde van de ondernemers fulltime (of meer) in het bedrijf actief. In 1994 voerde ruim 40% van de ondernemers nog andere activiteiten naast het bedrijf uit, nu ligt dit percentage op ruim 20.

Bestellen

De publicatie Jonge ondernemingen in 2000, bestelnummer A0016, prijs 60,- (exclusief verzendkosten), kan telefonisch (079 341 36 34) of via de fax (079 341 50 24) bij EIM besteld worden. Voor Vastrechtabonnees geldt voor deze publicatie een korting van 40%. Bij de publicatie treft u een acceptgiro aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie