Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cap Gemini Ernst & Young biedt Cinekid business plan aan

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Bron: Cap Gemini Ernst & Young
Zoek soortgelijke berichten
Cap Gemini Ernst & Young

CAP GEMINI ERNST & YOUNG NEDERLAND B.V.
PERSBERICHT

Cap Gemini Ernst & Young biedt Cinekid business plan aan

Utrecht, 16 februari 2001 Op dinsdag 20 februari aanstaande zal Cap Gemini Ernst & Young , vertegenwoordigd door Robert Elenbaas, manager Business Consulting, vrijblijvend een business plan aanbieden aan Sannette Naeyé, directrice Cinekid, en aan Saskia Bruines, wethouder Cultuur Locale media en telecommunicatie van de gemeente Amsterdam. Doel van het business plan is het verbeteren van de organisatie Cinekid. Cap Gemini Ernst & Young is in contact gekomen met Cinekid via studenten die contacten wilden leggen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen.

Cinekid is een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de beeldcultuur voor de jeugd. Zij is voor haar bestaan voor meer dan 90% afhankelijk van fondsen en subsidies. Iedere vier jaar moet er een subsidie-aanvraag worden ingediend bij de Raad voor Cultuur. De Raad beoordeelt de aanvraag en kent al dan niet subsidie toe voor de komende vier jaar. In het algemeen is het toegekende bedrag lager dan het benodigde bedrag waardoor het iedere keer weer een strijd is om de begroting kloppend te krijgen.

Dit alles is de reden voor Cap Gemini Ernst & Young geweest om een business plan te schrijven waarin geprobeerd wordt om de huidige situatie waarin Cinekid zich bevindt te beschrijven en om een aanzet te geven tot een verbetering van de organisatie. Tevens zullen er een aantal mogelijkheden worden aangegeven waarmee Cinekid verder kan. Het is aan Cinekid om al dan niet een keuze uit de geboden opties te maken.

Over Cinekid
Cinekid is een jaarlijks film-, televisie- en nieuwe media festival voor de jeugd van 4 tot 16 jaar. In 2001 vindt Cinekid voor de vijftiende keer plaats. Verwacht wordt dat er meer dan 35.000 kinderen en professionals van 21 tot en met 28 oktober Cinekid en Cinekid op locatie zullen bezoeken. Het festival biedt een selectie van de nieuwste jeugdfilms en beste televisieprogramma's uit binnen- en buitenland. Daarnaast kunnen kinderen in een zaal vol computers en interactieve opstellingen de nieuwste sites en games uitproberen. Tijdens het festival worden er drie prijzen uitgereikt: de Cinekid Film Award, de Kinderkast Televisieprijs en de Cinekid Nieuwe Media Award. Meer informatie over Cinekid is te vinden op: www.cinekid.nl

Over Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young behoort tot één van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld en is genoteerd aan de aandelenbeurs in Parijs. Op wereldwijde schaal is de onderneming actief in management consulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie zowel traditionele bedrijven als 'dot-companies' voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De nieuw geformeerde organisatie heeft wereldwijd meer dan 59.000 medewerkers in dienst waarvan 9.000 in de Benelux. De organisatie realiseert een omzet van 8,5 miljard euro (pro forma 2000). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.cgey.com en www.nl.cgey.com.


Voor meer informatie:
Cap Gemini Ernst & Young, Bart Sikking, woordvoerder Tel.: 030 689 6186; e-mail: (bart.sikking@capgemini.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie