Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Aanrijding onder invloed en belediging

WOERDEN Op maandag 19 februari is een automobilist op de Breudijk van de weg geraakt.

Omstreeks 16.10 uur reed een 33-jarige automobilist uit Maarssen over de Breudijk, komende uit de richting van de Tiendweg en gaande in de richting van de Appellaan. Bij hem in de auto zat een klein kind (leeftijd onbekend). Na de bocht verloor de man de macht over het stuur, reed in de berm tegen een betonnen paal, kruiste de weg, reed in de andere berm door een houten omheining en kwam in het weiland tot stilstand.

Bij het opnemen van de aanrijding, bemerkten de politiemensen dat de man kennelijk teveel had gedronken. Zij lieten hem ter plaatse blazen en hij blies een `F` (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderweg naar het bureau schold hij een politieman voor alles en nog wat uit. Hiervoor wordt proces-verbaal voor belediging opgemaakt.

Op het politiebureau weigerde de man mee te werken en wilde zijn kindje niet afstaan. Gezien de kracht van de aanrijding vonden de politiemensen het noodzakelijk het kindje in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Onder dwang stond de man het kindje af en kon deze in het Hofpoortziekenhuis worden onderzocht. Het kindje bleek geen letsel te hebben opgelopen.

De man weigerde aan de blaastest mee te werken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Aangehouden voor beroving van bromscooter

MAARSSEN Op maandag 19 februari zijn twee jongens aangehouden in verband meteen beroving van een bromscooter.

Op zondag 18 februari, omstreeks 03.00 uur, werd een 19-jarige jongen uit Maarssen op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht onder bedreiging van een mes van zijn bromscooter beroofd.

Op maandag 19 februari, omstreeks 17.05 uur, kwam de jongen tezamen met zijn broer zijn berovers op de Planetenbaan in Maarssen tegen. In afwachting van de politie hield de Maarssenaar de verdachten vast, waarbij één van deverdachten een klap op het hoofd kreeg. Beiden wisten zich echter los te rukken en verdwenen.

Naar aanleiding van dit voorval meldde één van de verdachten, een 16-jarige jongen uit Maarssen, zich op het politiebureau in Maarssen. Hij kwam de bromscooter van de 19-jarige Maarssenaar aan het bureau brengen. De verdachte werd direct aangehouden en ingesloten. Uit onderzoek kwam ook de naam van zijn medeverdachte naar boven. Deze verdachte, ook 16 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd in zijn ouderlijke woning aangehouden.

Beide verdachten zijn in de cellengang in bureau Paardenveld ingesloten. Het team Robuust, speciaal gericht op straatroof, doet het onderzoek in deze zaak

Laserguncontrole

MAARSSEN De politie heeft op maandag 19 februari met de lasergun op snelheid gecontroleerd.

De controle vond in de middaguren op de Straatweg en de Safariweg plaats. In totaal werd geconstateerd dat 22 bestuurders te hard reden. Zij werden allen bekeurd.

Verkeers- / alcoholcontrole

MAARSSEN Op maandagavond 19 februari heeft de politie een verkeers- / alcoholcontrole gehouden.

Deze vond op de Binnenweg plaats. Er werden 6 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden zonder rijbewijs, onnodig voeren van mistverlichting en het niet stoppen voor rood licht. Geen van de gecontroleerde bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.

Alcoholcontrole
BREUKELEN Op dinsdag 20 februari heeft de politie in de nachtelijke uren een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen maandag 19 februari 23.30 uur en dinsdag 20 februari 01.30 uur op de Stationsweg plaats. In totaal moesten 41 bestuurders op straat een blaastest afleggen. Twee bestuurders bliezen een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat zij teveel hadden gedronken. De andere bestuurders bliezen een `P` (Pass).

Een 42-jarige man uit Woerdense Verlaat werd aangehouden en blies op het bureau 345 ug/l. (0,9 promille). Hij kreeg een bekeuring van f 410,- en een rijverbod van 2 uur.

Een 52-jarige man uit Maarssen werd eveneens aangehouden. Hij blies op het bureau 240 ug/l. (0,65 promille). Hij kreeg eveneens een boete van f 410,- en een rijverbod van 1 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie