Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg stellen subsidieregels sociale ontwikkeling vast

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

BELEIDSREGELS SOCIALE ONTWIKKELING

Aanvragen subsidie projecten Sociale Ontwikkeling tot april 2001 GS STELLEN SUBSIDIEREGELS SOCIALE ONTWIKKELING VAST

Bijna 1,5 miljoen ( 680.670,-) provinciale subsidie is tot 2004 beschikbaar voor projecten op het gebied van Sociale Ontwikkeling in gemeenten. De beleidsregel voor dit projectenbudget hebben Gedeputeerde Staten recent vastgesteld. Hierin wordt aangegeven op basis van welke criteria een gemeente een projectvoorstel voor Sociale Ontwikkeling kan indienen. Met het verstrekken van een exploitatie-, investerings- of waarderingssubsidie willen Gedeputeerde Staten projecten stimuleren die bijdragen aan een vitale lokale samenleving. Een samenleving waarin duurzame maatschappelijke netwerken het voor iedere burger mogelijk maken om volwaardig deel te nemen aan diezelfde samenleving.

Een samenleving waarin burgers, naast het koesteren van individuele vrijheid en ontplooiingskansen, ook oog hebben voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor die groepen die niet als vanzelfsprekend deelnemen aan het maatschappelijk leven. Stimuleren van vrijwilligerswerk is één voorbeeld daarvan. Essentieel in het beleidskader is dat het primaat van de gemeente als regisseur in deze processen wordt gerespecteerd. In het beleidskader worden dwarsverbanden gelegd met het sectorbeleid ten aanzien van opleiding en arbeidsmarkt, wonen en woonomgeving, zorg, cultuur en sport. Subsidieaanvragen die betrekking hebben op het jaar 2001 kunnen nog tot 1 april 2001 bij het college van Gedeputeerde Staten worden ingediend. Voor de jaren daarna moeten de subsidie-aanvragen zijn ingediend voor 1 september van het vooraf gaande jaar. Concreet betekent dit dus dat uiterlijk 1 september 2001 de aanvragen voor 2002 binnen moeten zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie