Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Z-Holland stellen concept-advies Plan van Scholen vast

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

20-02-2001

GS stellen concept-advies over Plan van Scholen vast

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben het concept-advies inzake Plan van Scholen vastgesteld. Dat betekent dat zij instemmen met het voornemen van de Stichting Samenwerkende Haagsche Scholen voor Voortgezet Onderwijs (HSVO) om twee MAVOs te laten samengaan. Het betreft het Haags Genootschap aan de Antony Duyckstraat en de Johanna Westermanschool aan de J.W. Frisolaan. De HSVO wil de nieuwe school realiseren op de Houtrust-locatie in Den-Haag. De verwachte capaciteit van de school bedraagt 600 leerlingen.

Ook hebben GS ingestemd met het advies om een afdeling Handel en Verkoop toe te voegen aan het St.- Antoniuscollege in Gouda. Daar zijn reeds de volgende afdelingen: verzorging, mode en commercie, bouwtechniek, metaaltechniek en elektrotechniek.

Stichting De Passie wil een evangelische school oprichten in Rotterdam. Deze school zal een regionaal karakter hebben. Op dit moment wordt gezocht naar een geschikte locatie. De Passie zal nog in het schooljaar 2001/2002 starten met een aantal 1e klassen. Ook met dit voorstel stemmen GS in.

Op 7 maart a.s. zal de statencommissie Zorg, Cultuur en Sociale Zaken dit advies bespreken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie