Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reumapatiëntenbond blij met vergoeding Remicade

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Remicade vergoed voor reumapatiënten
Reumapatiëntenbond blij met oplossing

Amersfoort, 20 februari 2001. Zo'n vierduizend patiënten met reumatoïde artritis kunnen eindelijk worden behandeld met het reumamiddel Remicade. Het College Tarieven Gezondheidszorg heeft gisteren een tijdelijke extra vergoeding vastgesteld om het geneesmiddel in ziekenhuizen te kunnen verstrekken. "Wij zijn enorm blij met deze regeling. Reumapatiënten hoeven zich geen zorgen meer te maken over de financiering van de behandeling", aldus Hanneke Gevers, directeur van de Reumapatiëntenbond.

Remicade wordt door reumatologen voorgeschreven aan patiënten met ernstige reumatoïde artritis waarbij andere geneesmiddelen onvoldoende effect hebben. Hanneke Gevers: "Juist voor deze mensen, die ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie