Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 20-02-2001 2e Persbericht 20 februari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietster gewond door botsing met vrachtauto Een 33-jarige fietster uit Nuenen is dinsdagochtend rond 9.45 uur gewond geraakt toen zij op het kruispunt Vestdijk Bleekstraat in botsing kwam met een vrachtauto. De bestuurder van de vrachtauto, een 47-jarige man uit Den Haag, stond op de Bleekstraat samen met de fietster voor een rood verkeerslicht te wachten. Toen het verkeerslicht groen werd reden beiden aan. De vrouw stak rechtdoor de Vestdijk over in de richting van de Bleekweg. Zij was in de veronderstelling dat de vrachtauto eveneens in deze richting zou rijden. De vrachtwagen sloeg echter rechtsaf richting de Ten Hagestraat en kwam in botsing met haar. De vrouw is met rug- en borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Dinsdagmorgen rond 11.30 uur is in een woning aan de Aelbert Cuypstraat een kleine hennepkwekerij ontmanteld. De 52-jarige bewoner had op een bovenkamer 60 hennepplanten in bloei staan. De stroom werd van de meterkast omgeleid. De kwekerij is ontmanteld en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven / Helmond: Bedreiging en beroving
Dinsdagmorgen rond 7.00 uur zijn in hun woningen in Eindhoven drie mannen (19-19 en 17jr) aangehouden. Zij worden verdacht samen met een vierde man (33), die maandagmorgen werd aangehouden, zondagavond rond 22.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar te hebben bedreigd en beroofd van ruim f. 200,- . De Eindhovenaar werd door een van de leden van de groep met een auto meegenomen naar het station in Helmond. Daar werd hij met de anderen geconfronteerd, die hem verdachten van een diefstal. De man werd bedreigd, geslagen, geschopt en een mes op de keel gezet. Zijn portemonnee met ruim f. 200,- werd hem afhandig gemaakt. De vier verdachten allen afkomstig uit Eindhoven zijn in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Verdachte van openlijk geweld aangehouden Op maandagochtend om 11.45 uur is op de Waalreseweg een 34-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man wordt, samen met een 33-jarige man uit Valkenswaard, verdacht van het slaan en schoppen van een 57-jarige man uit Valkenswaard op 26 januari tussen 1.30 en 1.50 uur op de Nieuwe Waalreseweg. Het slachtoffer liep hierbij diverse verwondingen op zoals een gebroken neus, een gescheurde onderlip, kneuzingen op zijn romp en zijn armen en schaafwonden in zijn gezicht. De tweede verdachte, de 33-jarige man uit Valkenswaard, werd op 5 februari om 6.15 uur in zijn woning op de Bremlaan aangehouden. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd en moet zich verantwoorden voor de rechter. De 34-jarige verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak bedrijf
Dinsdagmorgen rond 6.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan De Vest in Valkenswaard. De inbrekers vernielden een grote ruit en namen een computer en een monitor mee.

Oirschot: Woninginbraak
In een woning aan de Gaanderij is dinsdagochtend tussen 1.00 en 7.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de buitendeur van de berging open te breken. Via de berging is de dader in de woning gekomen. Uit de woning is een schoudertas met daarin een portemonnee met diverse pasjes en een GSM weggehaald. De exacte waarde van de buit is niet bekend.

Helmond: Snelheidscontroles
Dinsdag is tussen 11.45 en 14.15 uur heeft de politie op de Engelseweg in Helmond een snelheidscontrole gehouden. Van de 1346 gecontroleerde voertuigen reden er 153 te hard. De snelste reed 78 km/u terwijl 50 km/u was toegestaan. Dinsdagmorgen werd tussen 8.45 en 10.45 uur op de Vossenbeemd een snelheidscontrole gehouden. Daar passeerden 695 voertuigen de controlepost en reden er 82 te hard. Hoogste snelheid 98 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Helmond: Verwarmingsketels gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag zijn bij twee in aanbouw zijnde woningen aan de Broederwal in Helmond de verwarmingsketels gestolen. De daders braken een slot van een deur kapot en demonteerden binnen de pas geïnstalleerde ketels.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de kruising Hortsedijk en Europaweg is dinsdagmiddag door de politie gecontroleerd op het rijden door rood. Zes automobilisten gingen op de bon.

Helmond: Onder invloed
Op de Kanaaldijk Noord West is dinsdagavond om 20.00 uur een 36-jarige man uit Milheeze betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies tijdens een controle 0,95 pro mille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 9.00 en 11.30 uur is op de Run in Veldhoven een snelheidscontrole gehouden. Ter hoogte van de kruising met de Heiberg werden 125 voertuigen op de bon gezet. De hoogste snelheid bedroeg 94 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie