Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stille tocht Den Bosch vooralsnog niet verboden

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch


Stille tocht vooralsnog niet verboden

di 20 februari 2001

Burgemeester A. Rombouts beraadt zich nog over het al of niet verbieden van een stille tocht door de familie Bouleij aanstaande woensdagavond, 21 februari, in s-Hertogenbosch.

Op dit moment heeft de politie geen aanwijzingen dat de openbare orde wordt verstoord in verband met deze stille tocht. Daarom heeft de heer Rombouts de stille tocht vooralsnog niet verboden. Daarbij houdt hij rekening met de bedoeling en karakter van de stille tocht zoals die door de initiatiefnemers in een gesprek heden is toegelicht.

Burgemeester Rombouts is op zich niet blij dat er op dit moment zo kort na de rellen een stille tocht wordt georganiseerd. Maar hij heeft wel begrip voor het rouwproces van de familie en hun verzoek aan het Openbaar Ministerie snel duidelijkheid te krijgen over de uitslag van het onderzoek van de Rijksrecherche.

Vooralsnog is de stille tocht dus niet verboden en moeten eerst goede afspraken gemaakt worden met de Politie over de route, locatie en tijdstip. Daarbij zal ook afgesproken moeten worden dat er na afloop geen samenkomsten zullen plaatsvinden en de tocht direct ontbonden wordt.

De burgemeester blijft tot het laatste moment bevoegd de tocht te verbieden als deze afspraken er niet zijn en/of er alsnog aanwijzingen komen voor de verstoring van de openbare orde.

Of de stille tocht nu wel of niet verboden wordt, burgemeester Rombouts wil nog eens nadrukkelijk onderstrepen dat de politie niets zal tolereren en direct zal optreden indien de openbare orde wordt verstoord.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie