Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Relatie tussen bosgroei en watergebruik door bos

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Quantification of the mutual relationships between forest growth and forest water use

Datum dinsdag 20-02-2001
Tijd 14:00 uur

Promovendus M.T. van Wijk

Promotor prof. dr. J.M. Verstraten.

Ecosystemen op het land spelen een cruciale rol in de koolstofbalans van de aarde. Onderzoek naar de relatie tussen plant- en ecosysteem en de invloed van omgevingsfactoren is noodzakelijk om inzicht te krijgen in de uitwisseling van koolstof en energie in het huidige klimaat en bij mogelijke klimaatveranderingen. Water vormt een belangrijke factor in de energieuitwisseling en heeft op vele directe en indirecte manieren invloed op bossen. Van Wijk gebruikte simulatiemodellen om een kwantitatief inzicht te krijgen in de relatie tussen bosgroei en boswaterverbruik. Hij ontwikkelde en testte diverse modellen om een vergelijking te kunnen maken tussen verschillende modelleerstrategieën.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie