Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PVDA over brandveiligheid zuidelijke horeca

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 20 februari 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN WAGENAAR (PVDA), VAN DEN DOEL (VVD), SCHELTEMA-DE NIE (D66), MOSTERD (CDA) EN VAN DER STEENHOVEN (GROENLINKS) AAN DE MINISTER EN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

1. Heeft u kennisgenomen van de berichtgeving over het feit dat nog lang niet alle cafés in het zuiden van het land aan de vooravond van carnaval het predikaat brandveilig verdienen? (1)

2. Acht u deze situatie acceptabel?

3. Heeft u zicht op de aantallen horecagelegenheden en de gemeenten waarin zij zich bevinden waar niet aan de eisen van brandveiligheid wordt voldaan?

4. Zo ja, welke maatregelen worden er in deze gemeenten ten aanzien van betreffende horecagelegenheden genomen? Zo nee, hoe kunnen bezoekers duidelijkheid verkrijgen over de brandveiligheid van horecagelegenheden die zij frequenteren?

5. Kunt u inzicht geven in de mate waarin tijdens het carnaval wordt gecontroleerd op handhaving van de brandveiligheid (bijvoorbeeld door maximum bezoekersaantallen te controleren)?

6. Zou u de beantwoording van deze vragen voor de aanvang van het carnaval aan de Kamer willen doen toekomen?

(1) O.a. Algemeen Dagblad en De Volkskrant, 19 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie