Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voormalig US Energy Secretary aangesteld bij UWC New Mexico

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
Voormalig US Energy Secretary
aangesteld bij UWC New Mexico

Montezuma (New Mexico), 20 februari 2001 - Bill Richardson, de US Energy Secretary van de Clinton administratie, is aangetrokken door Phil Geier, rector van het United World College of the American West (UWC-AW). Richardson zal lesgeven in internationale vraagstukken en werken aan de ontwikkeling van het 'Constructive Engagement of Conflict' instituut.

Richardson heeft tevens jaren gewerkt als US ambassadeur van de United Nations en was lid van het huis van afgevaardigden voor New Mexico. Deze internationale bestuurlijke ervaring kan hij uitstekend aanwenden bij het ontwikkelen van het nieuwe UWC-AW Bartos Instituut voor Constructive Engagement of Conflict. 'Een leider van zijn kaliber kan veel voortgang boeken binnen de UWC-missie en de rol die New Mexico wereldwijd speelt nog verder uitbouwen,' aldus Geier. 'Richardson's ervaring in het omgaan met conflicten in plaatsen zoals Noord Korea en Irak weerspiegelen zijn diepgaande inzichten en diplomatieke kwaliteiten en betrokkenheid in een constructieve aanpak van conflicten. Als onderdeel van het programma zal hij trachten toonaangevende internationals naar de campus te brengen om over conflicten en aanpakken na te denken.' Door deze positie bij UWC American West aan te nemen, komt hij niet alleen weer 'thuis' in New Mexico, maar blijft hij direct betrokken bij internationale aangelegenheden.

Richardson zal niet alleen helpen bij het ontwikkelen van het nieuwe instituut en lesgeven in internationale vraagstukken, hij zal tevens internationale uitdagingen aangaan op de campus in New Mexico, Amerika en de rest van de wereld namens UWC-AW. 'Ik voel me vereerd bij te dragen aan de groei van United World Colleges,' zegt Richardson. 'Het werken met directeur Geier, de faculteit en de studenten is een ware privilege. Ik ben erg blij deze activiteiten in New Mexico te kunnen vervullen, deze plek neemt een speciale plaats in mijn hart in.'

Korte biografie van Bill Richardson
Richardson zal naast zijn functie bij UWC-AW, tegelijkertijd werken op de faculteit van de John F. Kennedy School of Government op de Harvard universiteit. De voormalige seven terms lid van het huis van afgevaardigden van New Mexico was tevens Amerikaans voorzitter van Energie van augustus 1998 tot januari 2001 en Amerikaans ambassadeur van de United Nations in 1997 en 1998. Richardson is drie keer genomineerd voor de Nobel Peace Price. Hij was afgezant van voormalig president Clinton, in deze functie hielp hij bij vrijlatingsonderhandelingen van gijzelaars, Amerikaanse militairen en gevangenen van Noord Korea, Irak en Sudan.

Over UWC
United World Colleges is de enige internationale onderwijsinstelling in de wereld die erop gericht is jongeren te laten ervaren hoe verschillen tussen diverse culturen, godsdiensten en nationaliteiten overbrugd kunnen worden. De kern van United World Colleges is het bereiken van "international understanding" door, middels uitdagend onderwijs, talentvolle leerlingen met velerlei achtergronden uit de hele wereld bij elkaar te brengen. Zo leren zij leeftijdgenoten kennen, leren spelenderwijs cultuurverschillen te overbruggen en te appreciëren en bouwen door hun vriendschappen een hecht en blijvend netwerk.

UWC selectie
United World Colleges Nederland selecteert en financiert ieder jaar leerlingen uit Nederland die aan dit programma kunnen deelnemen. Selectie vindt uitsluitend plaats op basis van geschiktheid en motivatie, ongeacht de financiële positie van de ouders. Oud-president van Zuid-Afrika Nelson Mandela en Koningin Noor van Jordanië leiden de internationale organisatie van deze scholen die zich over de gehele wereld bevinden. Z.K.H. de Prins van Oranje is beschermheer van de Nederlandse organisatie.


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie