Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg verlenen vergunning voor proefdraaien Demkolec

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

GS VERLENEN VERGUNNING VOOR PROEFDRAAIEN DEMKOLEC

GS verlenen vergunning proefdraaien Willem-Alexandercentrale in Buggenum
GEDOOGBELEID OMGEZET IN VERGUNNING VOOR DEMKOLEC

Gedeputeerde Staten hebben aan Demkolec B.V. een veranderingsvergunning verleend waarmee het bedrijf proeven kan nemen met het meevergassen van biomassa in de installatie van de Willem-Alexandercentrale. Het gedoogbeleid dat sinds november 2000 van kracht is zal daarom met ingang van 1 juli a.s. komen te vervallen.

De veranderingsvergunning valt binnen de Wet milieubeheer en heeft alleen betrekking op de periode dat er proeven genomen worden. Deze periode loopt tot en met december 2001. De proeven zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de technische gevolgen voor de installaties van de Willem-Alexandercentrale bij een permanente inzet van secundaire brandstoffen. Verder zullen de (milieu)gegevens die tijdens deze proeven beschikbaar komen, geinventariseerd worden in het kader van een Milieueffectrapportage voor de definitieve vergunning.

Het meevergassen van biomassa heeft twee doelstellingen. Op de eerste plaats een antwoord geven op de steeds toenemende vraag naar groene stroom. Ten tweede biedt het een oplossing voor de verwerking van de grote hoeveelheden biomassa die jaarlijks in Limburg vrijkomen. De inzet van biomassa in de Willem-Alexandercentrale betekent dat minder stortcapaciteit nodig is en fossiele brandstoffen gespaard worden waarmee eveneens een CO2-reductie tot stand wordt gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie