Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Noord: Boxtel

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 20-02-2001 Persbericht district Aa & Dommel

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL TAS, Boxtel

Maandagmiddag is van een 85-jarige vrouw uit Boxtel haar tas gestolen. De vrouw liep rond 17.00 uur over het Zusterpad in Boxtel. Daarbij maakte ze gebruik van haar rolator. In het mandje van de rolator lag haar handtas. Op die weg vlak bij het daar gelegen verzorgingshuis werd ze ingehaald door twee jongens. Een van die jongens sprak de vrouw aan. Toen ze verder liepen pakten ze snel de tas uit het mandje en gingen weg over het Zusterpad. In de donker blauwe tas zaten twee portemonnees met in totaal een gering geldbedrag en een bankpasje. Dinsdagmorgen heeft de politie van het team Boxtel twee jongens, 12 en 13 jaar uit Boxtel aangehouden Het tweetal blijkt zich schuldig te hebben gemaakt aan de diefstal van de tas van de vrouw.

OVERVAL BERLICUM OPGELOST

Op vrijdag 2 februari vond een overval plaats op het postkantoor aan de Kerkwijk in Berlicum. Rond 14.25 uur waren twee gewapende mannen het kantoor binnengekomen. Binnen bedreigden ze de kantoorhouder met een vuurwapen. Bij de overval werd de man door de overvallers geslagen, waardoor hij licht gewond raakte. Door het politieteam Schijndel is in samenwerking met de recherche van het district Aa & Dommel een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn de afgelopen tijd op verschillende data drie mannen, 21, 28 en 29 jaar, uit Den Bosch aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval. Bovendien werd bij de aanhoudingen een deel van de buit van de overval aangetroffen. Door de rechtbank is inmiddels de gevangenhouding van deze drie mannen gelast.

De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

INBRAKEN IN HAAREN OPGELOST

Met de aanhouding van een viertal mannen 17, 20, 20 en 30 jaar uit Tilburg denkt de politie van het district Aa & Dommel een zevental woninginbraken in het recreatiegebied Noenes in Haaren te hebben opgelost. Het viertal werd op 11 februari bij een controle in Tilburg aangehouden. In de auto van de mannen werden goederen aangetroffen afkomstig van een woninginbraken in Haaren. In samenwerking met rechercheurs van het politieteam Vught en van de recherche van het district Aa & Dommel is onderzoek gedaan. Het viertal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een zevental inbraken in vakantiewoningen aan de Scheurbroeksesteeg en de Doornakkersteeg in het gebied Noenes in Haaren. De benadeelden zijn reeds door de politie benaderd.

BRANDJE, Schijndel

Maandagavond is brand uitgebroken in een woning aan de Tulpstraat in Schijndel. Rond 19.35 uur werd de brandweer gewaarschuwd voor een brand in de woning. Een wasdroger bleek in brand te zijn geraakt. Door de brandweer is het vuur geblust. De 63-jarige bewoner is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar een ziekenhuis. In de woning ontstond rook en roetschade.

TE VEEL GEDRONKEN, Vught

In de nacht van maandag op dinsdag is een 25-jarige man uit Boxtel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod. De controle vond plaats op de Boxtelseweg in Vught.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN, Sint Oedenrode

Dinsdagmorgen is in een woning 1in Sint Oedenrode een hennepkwekerij aangetroffen. De politie werd gewaarschuwd dat de voordeur van een woning aan de Oranje Nassaulaan open zou staan. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat inderdaad het geval te zijn. In de woning werd keken of er iemand aanwezig was. Daarbij werd op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen van ongeveer 350 planten. De planten, 11 groeilampen, koolstoffilters, afzuiginstallatie en groeimiddelen zijn inbeslaggenomen. Tegen de 53-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL, Vught

Dinsdagmorgen is een 17-jarige bromfietser uit Hintham gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een 31-jarige man uit Tilburg reed over de Bosscheweg in Vught. Bij het rechtsaf rijden zag hij de bromfiets die hem over het voetpad tegemoet kwam rijden niet naderen. De bromfietser is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Den Bosch.

BRAND IN VARKENSSTAL, Nijnsel

Dinsdagmorgen rond 09.05 uur werd een uitslaande brand gemeld in een varkensstal aan de Witte Bleek in Nijnsel. Door kortsluiting is waarschijnlijk brand ontstaan in de stal. Door de brandweer Sint Oedenrode, geassisteerd door een eenheid van de brandweer Schijndel, is het vuur geblust. Bij de brand zijn 30 varkens om het leven gekomen. Bij de brand is asbest vrijgekomen, dit heeft geen gevaar voor de omgeving opgeleverd. Het terrein is afgezet in afwachting van de schoonmaak van het gebied door een gespecialiseerd bedrijf.

AUTO GESTOLEN, Boxtel

In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf een parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel een witte Opel Kadett gestolen. Het kenteken van de auto is KH-05-PF.

POGING TOT BEROVING, Boxtel

Maandagavond heeft een onbekende man getracht een 19-jarige vrouw uit Liempde van haar auto te beroven. De vrouw reed rond 20.00 uur over de Kapelweg Boxtel binnen. Ter hoogte van de wegversmalling stond een man met zijn armen te zwaaien. Daar de vrouw dacht dat de man iets wilde vragen stopte ze. Toen de vrouw haar raam een stukje had geopend, stak de man plotseling een mes naar binnen en riep, dat ze de auto uit moest, omdat hij hem moest hebben. De man probeerde het portier van de auto te open, wat niet lukte, omdat de vrouw de portieren op slot had zitten. Door snel weg te rijden wist de vrouw te ontkomen. De man was gekleed in donkere kleding.

DOOR ROOD LICHT, Vught

Dinsdagmorgen zijn 33 personen bekeurd omdat ze door het roden licht reden op de kruising Taalstraat - Wilhelminalaan in Vught. Totaal 31 fietsers en 2 bromfietsers werden bekeurd. Verder werd ook nog een bromfietsers bekeurd omdat zijn bromfiets een te hoog vermogen had. Hij kreeg een boete van fl. 140,-.

GORDELCONTROLE, Berlicum

Op de Hoogstraat in Berlicum zijn dinsdagmorgen 6 personen bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden in de auto, terwijl dat wel vereist was.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie