Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste training Henk Gemser aan verstandelijk gehandicapten

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEBAS

Laatste training Henk Gemser aan verstandelijk gehandicapten

Bunnik, 19 februari 2001 - Morgen, dinsdag 20 februari zal de bekende topschaatstrainer Henk Gemser in schaatsmekka Thialf een laatste unieke training geven aan de achtkoppige schaatsploeg die eind van de maand naar Alaska afreist om deel te nemen aan de Special Olympics winterspelen. Ondanks dat de schaatsers echte breedtesporters zijn en het schaatsen allemaal nog niet zo perfect onder de knie hebben was toptrainer Henk Gemser direct bereid om een extra training te geven om hen via een speciale training de laatste tips te geven hoe een wedstrijd te winnen.

Special Olympics World Winter Games
Van 4 tot en met 11 maart komen uit 80 landen in totaal 2000 sporters met een verstandelijke handicap naar Anchorage in Alaska om te strijden om een gouden medaille. Doordat er op de Special Olympics de divisioning methode wordt toegepast kan iedere sporter op zijn eigen niveau sporten en op zijn eigen niveau winnen. Bij divisioning komen sporters alleen uit tegen sporters die ongeveer gelijkwaardig zijn. Hierdoor maakt iedereen een relatief gelijke kans op het behalen van een bronzen, zilveren of gouden medaille. De sporters hebben dan ook voorgenomen met een grote medailleoogst weer thuis te keren.

Extra training
De training van Henk Gemser vindt plaats op dinsdag 20 februari in de ijshockeyhal van Thialf in Heerenveen en duurt van 13.00 tot 14.00 uur. De Nederlandse Special Olympics ploeg vertrekt 28 februari om 11.10 uur met de DL81 van Schiphol naar Alaska.

De schaatsploeg bestaat uit:

Karin van Tongeren (39) uit Leiden
Karin Verhagen (30) uit Leiden
Jonatan Kloos (20) uit Leiden
Nel klinkhamer (53) uit Leiden
Rudi Schoonderwoerd (45) uit Leiden
Koos Keijzer (50) uit Leiden
Gertjan Groendijk (23) uit Bedum
Nico Groendijk (26) uit Bedum

Hoofdcoach: Mariët Spierings (24) uit Voorschoten Coach: Guus van der Meer uit Leiden
Coach: Oene van der Honing uit Groningen


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie