Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winstar krijgt Wireless Licenties in België toegewezen

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 20010220 locatie: inp/2001/02/20/l006.htm titel: Winstar krijgt Wireless Licenties in België toegewezen Subject was: Persbericht Afzender is: Peter Dirven , Diana Roos nbcode: nb04 nb17 nb20 NL00


WInstar krijgt Wireless local loop LICENtiES in belgië toegewezen

Nu ook uitgebreide dekking in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik

BRUSSEL/Amsterdam, 20 FEbruari 2001 - WINSTAR COMMUNICATIONS, INC., (NASDAQ: WCII), een leidende aanbieder op het gebied van breedbandnetwerken met een vestiging in Amsterdam, heeft aanvullende zonelicenties verkregen op vier belangrijke professionele markten in België. De nieuwe Wireless Local Loop (WLL)-licenties werden toegekend door de Belgische Minister van Telecommunicatie, Rik Daems. Ze hebben betrekking op de steden Brussel, Antwerpen, Gent en Luik en bedienen een bevolkingsgroep van méér dan 3,2 miljoen inwoners. Winstar heeft deze gehele WLL-licentie verkregen voor een bedrag van minder dan 15.000 US $. De nieuwe licenties van Winstar zijn bedoeld voor het gebruik van de draadloze technologie die "point-to-multipoint" wordt genoemd in frequentiebereiken van 26, 10 en 3.5 GHz. Winstar bezit 's werelds grootste portefeuille van holdings, die gespecialiseerd zijn in draadloze breedbanddiensten.

Met deze verwerving voegt Winstar de steden Antwerpen, Gent en Luik toe aan de lijst van de belangrijkste markten in België, waarvoor de onderneming reeds zonelicenties heeft. De nieuwe concessie betekent ook een versterking en een uitbreiding van de Winstar-dekking in Brussel, waar de onderneming haar breedbandnetwerk heeft geïnstalleerd en waar ze op dit moment reeds een groot aantal breedbanddiensten aan bedrijven aanbiedt.

"Dankzij de nieuwe licenties, zet Winstar eens te meer een grote stap vooruit in de uitbreiding van de reikwijdte van ons netwerk en onze breedbanddiensten in België en in Europa," aldus David Ralston, eerste Vice-voorzitter en Algemeen Directeur van Winstar Europa. "De Minister van Telecommunicatie heeft Winstar duidelijk erkend als de sectorleider in het installeren en het benutten van de draadloze lokale aansluitingstechnologie (wireless local loop). Onze doelstelling is een complete waaier aan breedbanddiensten aan te bieden, waardoor de Belgische bedrijven hun productiviteit en efficiëntie verder kunnen uitbreiden."

Bovenop de zonelicenties die in België werden toegewezen kreeg Winstar ook nog exclusieve point-to-point zonelicenties in het 38 Ghz bereik in Kopenhagen, waar een bevolkingsgroep van bijna 1,2 miljoen mensen wordt bediend.

Winstar combineert glasvezel met fixed wireless ('wireless local loop') technologie om een volledig gamma van breedbanddiensten te kunnen bieden, inclusief dataverkeer en ultrasnel Internet, web hosting, op het web gebaseerde toepassingen en telefoondiensten. Winstar levert die diensten aan kleine en middelgrote bedrijven, aan grote ondernemingen en overheidsadministraties in de Verenigde Staten, in Europa, in Azië en in Zuid-Amerika.

In december 1998 kondigde Winstar aan dat het zich de volgende vijf jaar wilde uitbreiden tot een totaal van 50 doelmarkten buiten de Verenigde Staten. Met deze laatste verwervingen heeft Winstar nu licenties verkregen in 26 van de 50 doelmarkten wereldwijd, waaronder vier van de tien belangrijkste markten: Tokio, Osaka, Londen en Buenos Aires. Op dit moment biedt Winstar zijn draadloze vaste breedbanddiensten aan in 15 landen in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Over Winstar
Winstar Communications, Inc. is een toonaangevende leverancier van breedbanddiensten. Het bedrijf werkt in hoog tempo aan een van de grootste end-to-end breedbandnetwerken. Winstar breidt dit netwerk uit en maakt het erg interessant voor het bedrijfsleven via een compleet aanbod van kwalitatief hoogstaande, digitale breedbanddiensten. Tot deze diensten behoren o.a. snelle Internet- en dataverbindingen, professionele diensten, webhosting en webdesign, telefoondiensten, webtoepassingen, e-commerce, en Office.com®, de belangrijkste, zakelijke online dienst van Winstar voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Voor bijkomende informatie kan u altijd terecht op www.winstar.com of www.winstar.nl.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte informatie inzake managementbehoeften, strategische doelstellingen, commerciële perspectieven, verhoopte financiële of operationele prestaties, enz. Deze gegevens zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, voorspellingen en veronderstellingen die belangrijke risico's en onzekerheden inhouden. Er zijn heel wat factoren waarvan een groot deel niet door Winstar kan worden gecontroleerd, die als gevolg kunnen hebben dat de daadwerkelijke resultaten en de materiële voorwaarden gaan verschillen van de geuite verwachtingen. Zo zijn er bijvoorbeeld de vluchtigheid van de kapitalen en de financiële markten, de acties en de initiatieven van de huidige en de potentiële concurrenten, gebeurtenissen of omstandigheden die een impact hebben op de grootste klanten of leveranciers, het effect van de actuele of toekomstige wetgevingen en reglementeringen, de mogelijkheid van de onderneming om zijn breedbandnetwerk te ontwerpen en te installeren en om haar diensten te leveren en te verkopen. Er zijn ook bijkomende factoren als beschreven in de verslagen die Winstar heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission SEC), met inbegrip van het jaarverslag van Winstar op formulier 10-K voor het boekjaar dat afgesloten werd op 31 december 1999 en dat kan worden ingekeken op de website van SEC (op het adres: www.sec.gov). Winstar verbindt er zich geenszins toe om een update of een herziening te geven van de uitspraken in deze presentatie, in functie van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere omstandigheden.

Winstar en Office.com zijn gedeponeerde merken van Winstar Communications, Inc.

Contactpersonen pers & communicatie:
BIJL, PARTNERS IN PUBLIC RELATIONS & VOORLICHTING
Peter Dirven
Barbizonlaan 81
2908 ME Capelle aan den IJssel
Nederland
Tel: +31 10 284 29 29
(p.dirven@bijlpr.nl)

WINSTAR EUROPA WINSTAR NEDERLAND

Kim Hardie Laura van de Graaf Boulevard de la Plein 9 Paasheuvelweg 26 1050 Brussel 1105 BJ Amsterdam ZO België Nederland
Tel: +32 2 400 92 00 Tel: +31 20 409 96 99 (khardie@winstar.com) (lgraaf@winstar.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie