Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 20-02-2001
1e Persbericht 20 februari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Tippelaarster aangehouden
Op de Achtseweg Zuid is maandagavond rond 20.30 uur een 42-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De politie trof tijdens een surveillance een auto aan op de Achtseweg Zuid met daarin een man en de 42-jarige vrouw die seksuele handelingen aan het verrichten waren. Uit onderzoek bleek dat de man de vrouw eerder die avond op de Wattstraat had opgepikt omdat zij daar stond te tippelen. Aan de man werd uitgelegd dat tippelen hier niet toegestaan is. Hij kreeg een waarschuwing. De vrouw is na verhoor heengezonden. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte woninginbraak aangehouden
Op de Europalaan werd maandag rond 17.20 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De man bekende begin juli 2000 een woninginbraak op de Pisanostraat te hebben gepleegd. De verdachte kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit de woning werden een TV, geluidsapparatuur en ongeveer 75 CDs weggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Proces-verbaal voor steunfraude
De Sociale Recherche Regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 32-jarige vrouw uit Helmond en haar 40-jarige partner wegens steunfraude. De fraude is gepleegd in de periode van 1 mei 1999 tot en met 30 september 2000 in de gemeente Helmond. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor benadeeld voor een bedrag van ongeveer 40.000 gulden.

De Sociale Recherche Regio Helmond ontving in de zomer van 2000 de informatie dat de 32-jarige vrouw onroerend goed in eigendom had. Uit een onderzoek bleek dat de vrouw eigenaresse was geworden van drie panden met een totaalwaarde van meer dan één miljoen gulden. Uit het onderzoek bleek tevens dat de vrouw samenwoonde. Zowel het vermogen in de vorm van de drie huizen als de samenwoning waren niet opgegeven aan de gemeentelijke sociale dienst.

De gemeente Helmond heeft op één van de panden beslag laten leggen om de vordering volledig te kunnen innen. De uitkering werd beëindigd en inmiddels is de totale vordering inclusief een nog openstaande schuld door de vrouw betaald. In totaal betaalde zij een bedrag van 60.000 gulden.

Helmond: Verdachte woninginbraken aangehouden
In zijn woning op de Isidoor Opsomerstraat is maandagochtend rond 06.00 uur een 33-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van meerdere woninginbraken, waaronder de diefstal uit een woning aan de Paulus Potterlaan op 14 februari tussen 12.00 en 16.00 uur. Uit de woning werden een videorecorder en twee klokken gestolen en uit de berging werd een fiets weggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Heeze: Snorfietster gewond bij aanrijding met personenauto
Maandag rond 17.15 uur is een 17-jarige snorfietster uit Heeze gewond geraakt toen zij op de Jan Deckersstraat tegen de auto van een 28-jarige vrouw uit Roermond botste. De automobiliste wilde vanaf een terrein de Jan Deckersstraat op rijden en zag daarbij de van links komende snorfiets over het hoofd. Het 17-jarige slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft een scheurtje in het bot van haar onderarm en last van haar nek en haar enkel. Na behandeling kon ze weer naar huis.

Asten: Auto gestolen
Vanaf de Orionstraat is tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 01.30 uur een grijze Mercedes 250 D met het kenteken LR-GR-97 gestolen.

Casteren: Snelheidscontrole
In de periode 22 januari 2001 tot en met 19 februari jl. heeft de politie 10.164 voertuigen op de Westelbeersedijk op snelheid gecontroleerd. Hierbij reden 295 voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Tegen de bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Auto gestolen
Maandagavond is tussen 20.30 en 21.00 uur op het Ridderplein een grijze Mercedes 190 2.5 diesel met het kenteken LS-PF-67 gestolen.

Nuenen: Tractor en houtversnipperaar gestolen
Vanaf een afgesloten terrein aan de Pastoorsmast is tussen maandagmiddag 15.00 uur en dinsdagochtend 08.00 uur een defecte tractor en een houtversnipperaar gestolen. De dader kwam op het terrein door het slot van de poort open te breken. De totale waarde van de buit bedraagt naar schatting 130.000 gulden.

Son: Bekeuringen voor onjuist gebruik voorsorteervakken
Tijdens een algemene verkeerscontrole heeft de politie maandag op de kruising Verlengde Kennedylaan A58 achttien bekeuring uitgeschreven voor het niet volgen van de pijlen in de voorsorteervakken.

Waalre: Roodlichtcontrole
Op de Eindhovenseweg zijn maandag tijdens een roodlichtcontrole acht personen bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie