Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst gedeputeerde staten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 20 februari 2001

Assen, 20 februari 2001
Persberichtnummer 01-015Evaluatie gemeentelijke herindeling na gemeenteraadsverkiezingen

Het college van GS wil na de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 de effecten van de gemeentelijke herindeling gaan onderzoeken. Dit is volgens het college een geschikt moment omdat dan de meeste reorganisatieprocessen bij de gemeenten achter de rug zijn. Bovendien strookt het met het feit dat schaaleffecten na ongeveer 5 jaar zichtbaar worden. De herindeling is 1 januari 1998 van kracht geworden; een evaluatie eind 2002 zou dus betrouwbare gegevens moeten opleveren.
GS willen het onderzoek graag samen met de Vereniging van Drentse gemeenten uitvoeren. De evaluatie moet leiden tot praktische en toekomstgerichte aanbevelingen. Daarin zal staan hoe het functioneren van de gemeenten nog verder kan verbeteren. Ook wordt onderzocht hoe de provincie kan bijdragen aan deze optimalisatie. (Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Andrea van den Boogaart van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer 0592-365267)

Ontwerp-vergunning voor uitbreiding zandwinning Exloo Gedeputeerde staten stemmen in met de ontwerpvergunning voor de uitbreiding van de zandwinning te Exloo. Het gaat om uitbreiding in oostelijke richting, waardoor de definitieve grenzen voor zandwinning op deze locatie worden bereikt. Voorwaarde is wel dat het zandwinbedrijf Kremer Beheer bv voor 1 januari 2011 haar werkzaamheden moet beëindigen, zodat binnen een redelijke tijd een einde komt aan de totale zandwinactiviteiten. Na de winning moet de gehele locatie zo worden ingericht dat het zo goed mogelijk past in het landschap en krijgt het de bestemming natuurgebied. Uit onderzoek blijkt dat uitbreiding in oostelijke richting geen problemen geeft voor de waterhuishouding en geen cultuur-historische belangen schaadt. Aan de oostkant lag een voormalige vuilstort, deze is reeds gesaneerd vooruitlopend op de uitbreiding. Er kan door de uitbreiding 335.000 m3 zand worden gewonnen. De ontwerpvergunning gaat eerst nog de inspraak in. (Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Annet Terpstra van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer 0592-365263)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie