Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenhangende visie voor stadscentrum Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

COLLEGE PRESENTEERT:
Samenhangende visie voor stadscentrum

Een groene zone vanaf het ziekenhuis tot aan de rivier, een statige Burgemeester de Bruïnelaan als aantrekkelijke boulevard van het station naar winkelhart Walburg, een balkon met culturele voorzieningen aan de rivier. Dat zijn de belangrijkste elementen die ervoor moeten zorgen dat Zwijndrecht in de toekomst een stadscentrum krijgt dat meetelt in de regio. Dit zijn de belangrijkste aanbevelingen uit de door het college van Burgemeester en Wethouders gepresenteerde visie voor het stadscentrum.

Tot nu werden er voor de corridor, winkelcentrum Walburg, Veerplein, Maasplein en het centrumgebied afzonderlijke projecten ontwikkeld. Burgemeester en wethouders willen met een nieuwe stedenbouwkundige visie meer samenhang brengen tussen deze projecten in het stadscentrum. De plannen moeten volgens de nieuwe visie in nauwe samenhang met elkaar ontwikkeld worden. Dit heeft voor het project Stadshart Walburg als gevolg dat hier het accent primair komt te liggen op winkelen, wonen en horeca. In de nieuwe visie komt het nieuwe gemeentehuis niet in Walburg, maar aan de Groene Zone.

Het college geeft er de voorkeur aan het gemeentehuis te handhaven op de huidige locatie. Een andere mogelijke locatie voor het raadhuis is het Balkon aan de rivier, waar ook culturele voorzieningen zijn gedacht. De Groene Zoom moet via een traag oplopend talud over de dijk een verbinding maken met de rivier. In de stedelijke visie wordt de Burgemeester de Bruïnelaan een aantrekkelijke entreeboulevard vanaf het spoor naar het stadscentrum. Gedacht wordt om aan deze laan specifieke centrumvoorzieningen, zoals kleine winkels met curiositeiten en horeca, toe te voegen.

Het college heeft de visie gepresenteerd aan de Gemeenteraad. Alle betrokken maatschappelijke instanties, organisaties en instellingen worden geïnformeerd op een aparte bijeenkomst in het gemeentehuis. Het college presenteert de nieuwe stedelijke visie aan de bewoners van het centrumgebied dinsdag 20 februari aanstaande. Voor deze bijeenkomst zijn deze bewoners uitgenodigd via een huis aan huis brief.

Natuurlijk zullen ook de overige inwoners van Zwijndrecht gelegenheid krijgen om op deze nieuwe visie op het stadscentrum te kunnen reageren. Daarover volgt zo spoedig mogelijk bericht. De Gemeenteraad zal de visie naar verwachting nog voor de zomervakantie vaststellen. Daarna wordt de visie nader uitgewerkt in deelplannen, waarbij nadrukkelijk maatschappelijke groeperingen en bewoners uit de betreffende gebieden worden betrokken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie