Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht wil meer invloed op rijksbeleid Schiphol

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
20 februari 2001

Provincie wil meer invloed op Schiphol

Gedeputeerde staten van Utrecht willen meer invloed kunnen uitoefenen op het rijksbeleid met betrekking tot Schiphol. Utrecht ondervindt echter steeds meer invloed van de luchthaven, zowel in positieve als negatieve zin. De groei van de luchtvaart heeft niet alleen gevolgen voor milieu, maar ook voor de economie, het ruimtebeslag en verkeer en vervoer in de provincie.

De discussie over de ontwikkeling van Schiphol vindt op rijksniveau vooral plaats met de betrokken partijen uit de directe omgeving van de luchthaven, nl. de gemeenten Haarlemmermeer, Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Nu de ontwikkelingen steeds meer effect hebben op Utrecht willen gedeputeerde staten zowel bestuurlijk als ambtelijk een actievere rol spelen in de discussie over de uitbreiding van Schiphol. Daarom hebben ze de heer Rombouts aangewezen als coördinerend gedeputeerde. Rombouts is als portefeuillehouder milieu nu ook al betrokken bij het overleg over Schiphol. Hij zal in de discussie naast de milieubelangen voortaan ook de economische, vervoerskundige en ruimtelijke aspecten actief inbrengen. Voor de Utrechtse gemeentebesturen is hij het aanspreekpunt als het gaat om Schiphol.

Voor nadere informatie: Karin Obdeijn, 030 - 258 2192 of karin.obdeijn@provincie-utrecht.nl

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie