Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Utrecht stellen 1,75 ton beschikbaar aan WMN

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
20 februari 2001

1,75 ton voor huishoudwaterproject Vathorst beschikbaar

Gedeputeerde Staten stellen fl 175.000,- beschikbaar aan het Waterleidingbedrijf Midden-Nederland (WMN) voor de aanleg van een huishoudwaternet in de Vinex-locatie Vathorst in Amersfoort. Het WMN voert het project uit in samenwerking met de gemeente Amersfoort, waterschap Vallei & Eem, het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en projectontwikkelaars.

Het toegekende bedrag is afkomstig van een post van 1,2 miljoen gulden die Provinciale Staten in de begroting van 1999 beschikbaar hebben gesteld voor het stimuleren van huishoudwaterprojecten in de periode 1999-2002.

De toezegging van de provincie om het project mede te financieren heeft ertoe geleid dat andere partijen akkoord zijn gegaan met het uitvoeren van het project. Het leveren van huishoudwater in Vathorst brengt milieuvoordelen met zich mee, omdat het wordt bereid uit ter plaatse gewonnen oppervlaktewater. Dat leidt ertoe dat het energieverbruik lager is dan bij de reguliere levering van drinkwater. Daarnaast draagt het bij aan de afname van de verdroging van de natuur, omdat er minder grondwater nodig is voor de drinkwatervoorziening.

Voor nadere informatie: Susan van Vliet, 030 - 258 2192 of susan.van.vliet@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie