Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatschappij moet virusschrijvers anders gaan bekijken

Datum nieuwsfeit: 20-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CRYPSYS DATA SECURITY BV

Schrijver van Anna Kournikova virus verdient geen award!

Gorinchem, 20 februari 2001

Schrijver van Anna Kournikova virus verdient geen award!

De schrijver van het Kournikova virus heeft een baan aangeboden gekregen binnen de Gemeente Sneek. Het verspreiden van een virus wordt op deze manier beloond. CRYPSYS Data Security uit Gorinchem, sinds 1989 distributeur van Sophos Anti-Virus, betreurt dit.

De schrijver van het Anna Kournikova virus heeft vele duizenden computers voor de grap geïnfecteerd. Vele bedrijven zijn hier het slachtoffer van geworden. Virusschrijvers zijn net als brandstichters; er wordt een lucifer in een sterk brandbare omgeving gegooid zonder vooraf te beseffen wat de consequenties zullen zijn, vaak is een bosbrand het gevolg. Is een brandstichter nu echt het type persoon die je in wilt huren bij een brandweer?

De schrijver van het schadelijke W32/CIH virus is in Taiwan door een automatiseringsbedrijf in dienst genomen... Men had er zelfs een headhunter op gezet!

Het wordt tijd dat de maatschappij de virusschrijvers op een andere manier gaat bekijken, aldus Gert van de Nadort, General Manager bij CRYPSYS Data Security. De schade die door het verspreiden van een virus wordt veroorzaakt is niet alleen asociaal, maar wordt binnen vele landen ook als een criminele daad gezien.
Het is niet cool en het is niet slim. Mensen die virussen en wormen verspreiden kosten het bedrijfsleven geld en maken automatisering minder leuk voor iedereen.

In werkelijkheid blijkt dat deze schrijver, zoals vele virusschrijvers, niet bijzonder kundig was. Hij heeft een eenvoudige virusconstructie-kit gebruikt om dit virus te schrijven.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Gert van de Nadort, te bereiken via (0183) 62 44 44.

Informatie over Sophos Anti-Virus is te vinden op www.crypsys.nl

CRYPSYS Data Security B.V.
Postbus 542
4200 AM Gorinchem
Telefoon 0183 62 44 44
Fax 0183 62 28 48
E-mail: (info@crypsys.nl)
Internet: www.crypsys.nl

21 feb 01 10:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie