Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNO-NCW wil wijziging fiscale regeling kantinemaaltijden

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging VNO-NCW

Persbericht
Afdeling Public Relations VNO-NCW

VNO-NCW wil wijziging fiscale regeling kantinemaaltijden

Den Haag, 21 februari 2001 - Na massale klachten uit haar ledenkring, onder meer van cateringbedrijven, over de nieuwe fiscale regeling voor kantinemaaltijden heeft VNO-NCW er bij het Ministerie van Financiën op aangedrongen de regeling te wijzigen. "De regeling is voor ondernemingen administratief een crime en pakt ook financieel ongelukkig uit", aldus de ondernemingsorganisatie.

Op 1 januari 2001 is de tot dan toe in de praktijk goed werkende regeling veranderd. Tot die datum werden door de werkgever aan werknemers verstrekte kantinemaaltijden belast volgens een vast (zogenoemd forfaitair) bedrag. Die eenvoudige regeling is vervangen door een regeling die verstrekte maaltijden belast volgens de economische waarde. Dat is een fors hoger bedrag. Die hogere bijtelling blijft alleen achterwege als de werknemer voor zijn maaltijden gemiddeld een bepaalde minimum eigen bijdrage heeft betaald. De toets of die bijdrage inderdaad in rekening is gebracht, leidt tot een enorme administratieve rompslomp bij ondernemingen. Blijkt uit de toets dat te weinig in rekening is gebracht, dan worden de maaltijden alsnog belast naar de hoge economische waarde.

VNO-NCW pleit in een notitie aan het ministerie opnieuw voor een terugkeer naar de oude regeling, een eenvoudige forfaitaire bijtelling. De ondernemingsorganisatie vindt dat ten minste de bijtelling naar de hoge economische waarde geschrapt moet worden en dat ondernemingen moeten kunnen kiezen voor een praktische manier om de minimum eigen bijdrage van werknemers te berekenen. "Zo'n praktische regeling bestaat al in de omzetbelasting", aldus VNO-NCW.

Adres/Address
'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12
Den Haag
Telefoon/Phone
..-31 (0)70 349 01 67
Telefax/Fax
..-31(0)70 349 01 77
Postadres/Postal Address
Postbus 93002
2509 AA Den Haag
E-mail
communicatie@vno-ncw.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie