Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda wil meer mensen betrekken bij cultuur

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

21-02-2001

Breda wil meer mensen betrekken bij cultuur.
Op basis van het landelijke Actieplan Cultuurbereik heeft de gemeente Breda een plan opgesteld om zoveel mogelijk mensen bij cultuur in de stad te betrekken. Dit staat in het rapport Stedelijk Programma Cultuurbereik 2001-2004 Breda waarmee het college van burgemeester en wethouders deze week instemde. Als het Ministerie van OC&W akkoord gaat met dit rapport, stelt zij 1 miljoen gulden beschikbaar. De gemeente legt daar nog eens 1 miljoen gulden bovenop. Naar verwachting kunnen culturele instellingen na de zomer plannen indienen om in aanmerking te komen voor activiteitensubsidie om het cultuurbereik te vergroten.

Het Bredase Actieplan Cultuurbereik is uitgewerkt in drie programma's: Breda netwerkstad waarbij projecten moeten bijdragen aan het opbouwen en organiseren van netwerken; Binnenstad naar buiten waardoor het Bredase culturele programma versterkt moet worden en Wijkgericht werken met als doel om naast het stadscentrum tevens cultuur te wortelen in de wijken, buurten en buitengebieden van Breda.

Naar verwachting reageert 't Rijk vóór de zomer op het Bredase Actieplan Cultuurbereik. Na goedkeuring van het programa ontwikkelt de gemeente Breda criteria en richtlijnen op basis waarvan projectvoorstellen van professionals, amateurs en culturele instellingen getoetst worden. Vanaf augustus 2001 maakt de gemeente deze richtlijnen onder andere via een brochure bekend. Voor de toetsing van de projectvoorstellen wordt een deskundige adviescommissie ingesteld.

Het ministerie van OC&W heeft het landelijke Actieplan Cultuurbereik ontwikkeld met als doel zoveel mogelijk mensen bij cultuur te betrekken. In november 2000 besloot het college van B&W het landelijke programma verder uit te werken voor Breda. Het programma dat er nu ligt moet ook de samenwerking tussen professionals en amateurs uit verschillende culturele groepen - theater, muziek, kunst - versterken.

Breda, 21 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie