Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zilveren Ooievaar voor schoenenketen Den Haag

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Zilveren Ooievaar voor schoenenketen

De Zilveren Ooievaar, de gemeentelijke onderscheiding voor ondernemers is door burgemeester en wethouders dit jaar toegekend aan de schoenendetaillist Albert Nolten Schoenen B.V.
De onderscheiding is op woensdagavond 21 februari tijdens de ondernemers-manifestatie Managers Only in de Grote Kerk door de wethouder Economische Zaken, mr. drs. G.A.A. Verkerk aan de heer Albert Nolten en zijn zoon Erik uitgereikt.

De firma kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor de inzet en creativiteit bij de uitbouw van de kleinste Haagse schoenenzaak van 15 m2 in 1973 tot 6 winkels in Den Haag, Delft en Leidschendam met een vloeroppervlak van 1000 m2 nu. Hierdoor werden 60 arbeidsplaatsen gecreëerd. Bovendien heeft de heer Albert Nolten als voorzitter van de winkeliersvereniging Frederik Hendriklaan een voortrekkersrol gespeeld bij het organiseren van een effectief winkelstraat-management en de herinrichting en modernisering van deze belangrijke Haagse winkelstraat.

Met dit alles is een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Haagse economie en de werkgelegenheid.

Albert Nolten begon met de toenmalige kleinste schoenenwinkel van Den Haag op 16 oktober 1973 op de Frederik Hendriklaan met een voorraad van 750 paar schoenen. De ondernemer heeft zich bij de groei van zijn bedrijf aanzienlijke investeringen getroost. Hiermee werd een stimulans gegeven voor meerdere investeringen in de Frederik Hendriklaan. Voorts heeft de heer Nolten gezorgd dat bij de winkeliersvereniging Frederik Hendriklaan een winkelstraatmanager in dienst trad, die veel activiteiten in de "Fred" organiseert.

Zoon Erik, die in het voetspoor van zijn vader is getreden en thans voorzitter van de winkeliersvereniging is, ontwerpt zelf elk jaar nieuwe modellen van het exclusieve damesschoenmerk "Toscanini".

Het is voor de 14e maal, dat de Zilveren Ooievaar werd uitgereikt.

21 februari 2001

last update: 22 februari 2001 ;pag.: 6059; auteur: 77 22 februari 2001 - pag. 6059 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie