Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Newconomy Verkoopt aandelen QXLricardo

Newconomy

Newconomy N.V. (Euro.NM: NEWY), het economisch netwerk van internetbedrijven

Newconomy-netwerk bekend:

Verkoop aandelen QXLricardo

In november 1999 nam Newconomy een belang in Veiling.com, het Nederlandse on-line veilinghuis. Veiling.com fuseerde in januari 2000 met het Duitse ricardo.de. De nieuwe onderneming werd in mei 2000 overgenomen door QXL waarbij Newconomy een belang van 0,07% in het beursgenoteerde bedrijf QXLricardo kreeg. Deze aandelen zijn, na afloop van de lockup in december 2000, inmiddels verkocht voor een bedrag van circa EUR 50.000. Hiermee verdwijnt QXLricardo uit het Newconomy-netwerk.

Verkoop aandelen BitMagic, Newconomy houdt economisch belang, handhaving lening

Newconomy heeft haar belang van 5,2% in BitMagic terugverkocht aan BitMagic voor een bedrag van ruim USD 100.000 (circa EUR 106.000). Daarnaast zijn er winstdelingsafspraken gemaakt waardoor Newconomy kan profiteren van toekomstige waardestijgingen van (het aandeel) BitMagic. Als onderdeel van deze transactie is de converteerbare lening van in totaal circa EUR 0,5 miljoen, die Newconomy in drie tranches aan BitMagic verstrekt had, omgezet in een gewone lening. Met het oog op bovenstaande afspraken en de lening blijft BitMagic feitelijk deel uitmaken van het Newconomy-netwerk.

Belang TIE Holding beneden 5%

Newconomy heeft haar in juni 1999 verworven belang van 7,1% in het beursgenoteerde TIE Holding verminderd tot 4,7%.

Voor nadere informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie