Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Websites Locatienet ontvangen 1.000.000 bezoekers

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

Tiel, 21 februari 2001

Websites van Locatienet in januari 2001 bezocht door 1.000.000 unieke bezoekers Aantal opgevraagde kaarten en routebeschrijvingen neemt sterk toe

Locatienet, aanbieder van geografische en mobiliteitsinformatie via online toepassingen, maakt vandaag haar cijfers over de afgelopen negen maanden bekend. De cijfers geven een sterke groei van haar internetdiensten weer. Sinds mei vorig jaar is het aantal opgevraagde kaarten via locatienet.nl vertwaalfvoudigd tot meer dan één miljoen in januari 2001. Het aantal opgevraagde routebeschrijvingen via routenet.nl nam over dezelfde periode toe met een factor vier, tot ruim een half miljoen. Uit recente gegevens van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat in januari 2001 ruim 1.000.000 bezoekers (circa 15% van de Nederlandse internetters) direct op (één van) de websites van Locatienet inlogde. Statistieken van Locatienet tonen aan dat 10,4% van de internetgebruikers in Nederland dat indirect doet, via sites die door Locatienet geserviced worden (bijvoorbeeld Ilse, MSN en Zonnet). Locatienet concludeert op basis van deze percentages dat ruim 25% van de internetters in Nederland gebruik maakt van haar internetdiensten.

Locatienet verwacht dat internettend Nederland in 2001 ruim 28 miljoen kaarten en routebeschrijvingen, via respectievelijk locatienet.nl en routenet.nl, opvraagt. Voor haar andere twee websites, trafficnet.nl en snelheidscontroles.com, verwacht zij drie miljoen raadplegingen. Naast de exploitatie van vier websites levert Locatienet haar diensten aan inmiddels 4000 cliënten, waaronder Microsoft MSN, Ilse, Freeler, Everyday, Woonkrant, Zonnet én enkele duizenden sites van afzonderlijke bedrijven. Locatienet voorziet de portals van haar online routeplanner en kaartservice. De bedrijven maken gebruik van de standaardproducten.

Omzet en verwachtingen
Het afgelopen jaar heeft Locatienet haar omzet verachtvoudigd. Het aantal betalende klanten is vertienvoudigd. Momenteel behaalt zij 95% van haar omzet uit business-to- business (B2B) activiteiten en 5% uit haar business-to-consumer (B2C) activiteiten. Voor 2001 verwacht Locatienet een groei in omzet van 300% en een winst van 10% van de omzet. Voorts is de verwachting dat 90% van de omzet uit B2B activiteiten en 10% uit B2C activiteiten wordt gegenereerd.

Spectaculaire groei
In mei 2000 behaalden de vier websites van Locatienet in totaal 312.100 raadplegingen (dit is een opgevraagde kaart, route, verkeersinformatie of informatie over snelheidscontroles). Negen maanden later, in januari 2001, waren dat 1.814.754 raadplegingen.


*De resultaten van onze consumentensites overtreffen alle verwachtingen. Deze spectaculaire groei is het gevolg van onze degelijke bedrijfsvoering, ons streven naar kwaliteit en onze marketingcommunicatie-inspanningen,* zegt Kasper Spiro, managing director van Locatienet. *De verkopen van onze B2B diensten liggen op schema. Voor 2001 voorzien wij verdere groei. Bovendien verwachten wij * conform planning * in het komende jaar winst te maken.*
Gegevens Multiscope
In de ranglijst van top 100 uitgevers neemt Locatienet BV met haar vier websites momenteel plaats 32 in. Deze positie wordt behaald met 1.040.000 unieke bezoekers en een marktpenetratie van 15% onder Nederlandse internetgebruikers (in Nederland zijn ruim zes miljoen internetgebruikers). De website routenet.nl neemt in de ranglijst van best bezochte sites plaats 59 in met 9% marktpenetratie en 600.000 unieke bezoekers. In november 2000 was dit nog plaats 88. (Bron: Multiscope, januari 2001)


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (niet ter publicatie):

Meer informatie over de groei van Locatienet staat in het document Statusrapport Locatienet BV mei 2000 * januari 2001. In dit document wordt de groei van Locatienet gevisualiseerd aan de hand van onder meer een tabel en twee grafieken. Voor een digitale versie hiervan kunt u contact opnemen met Winkelman & van Hessen, Daniël J. Venema, telefoonnummer: (070) 416 16 16, e-mail: (dvenema@wenvh.nl).


- ALGEMENE INFORMATIE -

Locatienet status op 20 februari 2001
De site Locatienet is gestart in 1996 en vormt een zelfstandige BV sinds september 1999. Alle activiteiten van Locatienet zijn erop gericht om via online toepassingen (geografische) mobiliteitsinformatie voor consumenten en bedrijven altijd en overal beschikbaar te maken. De gedachte *wat is waar en hoe kom ik daar?* vormt hierbij het uitgangspunt. De aandeelhouders van Locatienet zijn Bridgis BV, Info.nl en de directie van Locatienet. Locatienet biedt haar routeplanner ook aan via WAP op mmm.locatienet.nl.

Internetsites
Locatienet is totaalaanbieder op de markt van mobiliteitsinformatie en exploiteert vier verschillende internetsites:
· locatienet.nl - voor het opzoeken van postcodes en locaties en het genereren van kaarten bij elk adres in Europa;
· routenet.nl - voor het genereren van routes (van elk adres in Nederland) naar elk ander adres in Europa;
· trafficnet.nl - voor informatie over de meest actuele verkeersinformatie, een samenwerkingsverband met ARS Media uit Den Haag;
· snelheidscontroles.com - voor informatie over de verkeers- en snelheidscontroles die gehouden worden.
Exploitatie en service
Locatienet heeft twee verschillende hoofdactiviteiten. Ten eerste het exploiteren van de eigen sites, waarvoor zij zich richt op alle consumenten met een internetaansluiting. Ten tweede het servicen van sites van derden. Hiervoor richt zij zich op alle bedrijven met adresgegevens op hun website, alle portals, zoekmachines en contentsites. Locatienet serviced momenteel ruim 4.000 websites.

Klanten Locatienet
Klanten van Locatienet zijn onder meer (een selectie):
· Portals: MSN, Ilse, Freeler, Zonnet, Everyday.com, Sonera, Vindex, Chello;
· Content sites: woonkrant.nl, texaco.nl, carp.nl, jobspot.nl, Newmonday.com, www.holland.com;
· Abonnementsklanten: Belcompany, Halfords, WE, Formaatnotarissen, Mojo, Manfield.

- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie