Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woonbelevingsonderzoek op gemeentelijke website Lelystad

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Lelystad
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Lelystad

Woonbelevingsonderzoek op gemeentelijke website

Op de website van de gemeente Lelystad staat vanaf woensdag 21 februari een woonbelevingsonderzoek . Wie de vragenlijsten die bij dit onderzoek horen invult, krijgt daarvoor een woonprofiel terug: basisinformatie over uw wensen en eisen op het gebied van wonen. Dat kan u helpen bij het gericht(er) zoeken naar de woning die het beste bij u past. Voor de gemeente Lelystad kunnen de uit het onderzoek te verkrijgen gegevens helpen bij het ontwikkelen van marktconforme woonprodukten Met andere woorden: het maken van interessante woningbouwplannen waarin brede groepen mensen geïnteresseerd zijn en die hen kunnen bewegen tot het maken van een (blijvende of toekomstige) keuze voor Lelystad als woonplaats. De anonimiteit van de deelnemer aan het woonbelevingsonderzoek is gewaarborgd.

Het woonbelevingsonderzoek is een initiatief van The Smart Agent Company en is via een eigen site ook rechtstreeks te benaderen: www.woonbeleving.nl Wie het onderzoek via de site van de gemeente Lelystad opvraagt, krijgt echter een aantal extra vragen met betrekking tot de Lelystadse woningmarkt voorgelegd. Met de hieruit verkregen gegevens doet de gemeente Lelystad haar voordeel bij het aantrekken van nieuwe inwoners om op die manier haar groeidoelstelling (80.000 inwoners in het 2010) te verwezenlijken.

The Smart Agent Company is een informatiedienst tussen consumenten en bedrijven of instellingen waaronder gemeenten. Dat betekent dat The Smart Agent Company zowel aan bedrijven als aan consumenten diensten verleent. Consumenten kunnen door deelname aan het onderzoek zelf hun persoonlijke woonprofielen creëren en een eigen homepage openen. The Smart Agent Company verzamelt en verstrekt anonieme informatie voor en aan bedrijven, instellingen of gemeenten over wensen en behoeften van consumenten. De bedrijven, instellingen en gemeenten kunnen die informatie gebruiken om hun diensten en produkten beter op de wensen van de consument af te kunnen stemmen.

De plaatsing van het woonbelevingsonderzoek op de gemeentelijke website is een experiment. De duur ervan is in principe twee maanden. Als het experiment slaagt is het mogelijk dat de gemeente in de toekomst ook andere specifieke vragen aan de bezoekers van haar website voorlegt om op die manier meer te weten te komen over wat mensen beweegt op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Het woonbelevingsonderzoek staat op de pagina Bouwen en Wonen van de gemeentelijke website: www.lelystad.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie