Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NL versie SuSE Linux 7.1 met Kernel 2.4 verkrijgbaar

Datum nieuwsfeit: 21-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

t.a.v. de redactie Heemstede, 12 februari 2001

Nederlandse versie SuSE Linux 7.1 Met Kernel 2.4 vanaf 21 Februari verkrijgbaar

SuSE Linux, internationaal technologisch leider en solutions provider van open source besturingssystemen, maakt vandaag bekend dat SuSE Linux 7.1 Nederlandse versie met de onlangs gelanceerde Kernel 2.4 op 21 februari beschikbaar komt. Slechts enkele weken nadat Linus Torvalds Kernel 2.4 vrijgaf presenteert SuSE nu de nieuwste versie van de best verkochte Linux-distributie van Europa.

Kernel 2.4 betekent een nieuwe stap op weg naar "Enterprise Computing" en komt zowel ten goede aan server- als desktoptoepassingen. Dankzij de verbeterde ondersteuning van multi-processoren, adresseerbare RAM tot 64 GB en een 64-bit bestandssysteem, betreedt Linux nu een gebied dat voorheen was voorbehouden aan commerciële Unix-varianten. Desktop- en notebookgebruikers profiteren van uitgebreide USB-ondersteuning en vereenvoudigd beheer van hardwarecomponenten, waaronder plug & play voor ISA-kaarten en ACPI.

SuSE zal naast Kernel 2.4 ook de betrouwbare kernel-serie 2.2 blijven leveren. Kernel 2.2.18 beschikt ook over een aanzienlijk verbeterde USB-ondersteuning, versie 3 van het netwerk-bestandssysteem NFS en geïntegreerde ondersteuning van Intels laatste CPU Pentium IV.

Gemak Dient de Mens
Met SuSE's krachtige installatieassistent YaST2 (Yet another Setup Tool) beschikken nieuwe Linux-gebruikers over een eenvoudige installatieprocedure. Dankzij de automatische hardwareherkenning en een menugestuurde grafische gebruikersinterface kunnen nieuwkomers in slechts 20 minuten ruimte op hun harde schijf creëren en een volledig functionerend SuSE Linux besturingssysteem opzetten. Met de korte Nederlandstalige installatiehandleiding, voorzien van uitgebreide schermafbeeldingen, worden gebruikers stap voor stap door de procedure geleid.

SuSE Linux 7.1 Nederlandse versie wordt geleverd met de grafische gebruikersinterface KDE 2.0, die gebruikers een reeks aan nieuwe programma's en mogelijkheden biedt. Enkele nieuwtjes zijn een elektronische agenda, een mailprogramma, diverse mediaspelers en een geïntegreerd officepakket. KOffice biedt standaardtoepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en een formule-editor. Het uitwisselen van gegevens met andere office-toepassingen is mogelijk dankzij de krachtige im- en exportfilters. Mogelijkheden tot drag & drop vereenvoudigen de uitvoering van dagelijkse taken en Konqueror, de bestands- en webbrowser, opent gegevens en webcontent zonder andere programma's te starten.. Bekende programma's als Netscape Navigator 4.76, StarOffice 5.2, Acrobat Reader, het beeldbewerkingsprogramma GIMP en het voordeel van het gebruik van virtuele schermen onder Linux zorgen voor een snelle en efficiënte uitvoering van werkzaamheden. Uitgebreide im- en exportfuncties verzorgen de compatibiliteit met andere systemen

Waardevolle Tools voor Professionals
SuSE Linux 7.1 Nederlandse versie is gebaseerd op de programmabibliotheek glibc 2.2. Zowel het aantal toepassingen met LFS (Large File Support = ondersteuning van grote bestanden) als die met ondersteuning van IPv6 (Internet Protocol Versie 6) is uitgebreid. IPv6, dat geleidelijk IPv4 vervangt, maakt het gebruik van aanvullende IP-adressen mogelijk, even-als grotere flexibiliteit bij de routering. Nieuwe YaST2-hulpprogramma's helpen bij de printer-configuratie en het beheer van printopdrachten. Met YaST2 kunnen inmiddels ook afzonderlijke pakketen worden geïnstalleerd, niet alleen van cd en dvd, maar ook via FTP.

Nieuw in SuSE Linux 7.1 Nederlandse versie is het compleet herziene opstartproces. Voor het eerst overschrijdt Lilo nu de 1024-cylinder-limiet voor de opstartpartitie. Dankzij de nieuwe ondersteuning van lange bestandsnamen voor RMP-pakketten kunnen gebruikers in één oogopslag de eigenschappen van een programma overzien. Met de speciale editor voor het belangrijkste configuratiebestand, rc.config, kan het systeem snel en probleemloos geoptimaliseerd worden via hiërarchisch weergegeven configuratieopties. RPM's die zijn voorzien van de SuSE GnuPG-sleutel, bieden extra beveiligingen voor systeemupdates.

SuSE Linux 7.1 - Een veilige Investering
SuSE Linux is compatibel met alle belangrijke hardware-architecturen. Het systeem is niet alleen een ideaal platform voor Linux-toepassingen, maar ook de beste keuze voor gebruik in heterogene netwerken. SuSE Linux is verkrijgbaar voor de x86, de PowerPC en voor Alpha- en Sparc-CPU's. De Linux-distributie van SuSE omvat diensten voor onderhoud en ondersteuning en voor professioneel gebruik op de IBM mainframe architectuur S/390.

Met ingang van 21 februari zal SuSE Linux 7.1 Nederlandse versie voor Intel CPU's rechtstreeks verkrijgbaar zijn via de producent, boekhandels en softwareleveranciers. SuSE Linux 7.1 Nederlandse versie omvat 7 cd's, 1 dvd, drie uiterst leesbare beginners-handleidingen, een zeshonderd pagina's dik handboek en 90 dagen ondersteuning bij installatie. De adviesprijs bedraagt EUR 66,-.

Aanvullende informatie is beschikbaar via .

Over SuSE
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardware-platformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email: (meck@suse.de)
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; fax: 23-547 12 39, email: suse@effect-europr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie